Belépek a Pártba
22 november
2020
HÍR
1024 látogató

A Karmelita-kolostor Orbán hataloméhségének és diktatórikus hajlamainak megtestesítője – 2022-ben visszaállítjuk a pártállam helyére a jogállamot!

Az elmúlt hetekben több olyan helyszínt végigjártunk, amelyek az elmúlt tíz évben a jogállami intézményekből a pártállam kézivezérelt bábjai lettek: voltunk a köztévénél, az Állami Számvevőszéknél, a Sándor-palotánál, a Legfőbb Ügyészségnél, és a NAV-nál is. Sajtótájékoztató-sorozatunk minden állomásán megmutattuk, hogy az Orbán-rendszer 2010 óta milyen módszeresen és erőszakosan bontotta le a jogállamiság feltételeit biztosító intézményrendszert. A köztévéből a Fidesz propagandatévéje, a köztársasági elnökből súlytalan aláírógép, a legfőbb ügyészből Orbán kesztyűbábja, az ÁSZ-ból az ellenzéket sakkban tartó szervezet, a NAV-ból pedig a magyarokat fojtogató intézmény lett.

A „Pártállam helyett jogállamot! című sorozat utolsó állomása a Karmelita-kolostor, a pártállami rendszer központja, ahová Orbán kedvéért a világörökségi státuszra fittyet hányva komplett erkélyt építettek, amit több milliárdért bútoroztak be, ahová a legendás Gundel étterem szállítja a napi menüt, ami Orbán Viktor hataloméhségét, diktatórikus hajlamát leginkább szimbolizálja. A Liberálisok és a Demokratikus Koalíció szerint itt az ideje véget vetni Orbán diktatúrájának: elég volt a demokrácia intézményeinek lebontásából, az önkényből, a hazug propagandából és a közpénzek ellopásából! Mi, európai magyarok nem fogjuk tűrni, hogy a Fidesz végleg a szakadékba taszítsa az országot, hogy veszélybe sodorja az EU-támogatásokhoz való hozzáférésünket, végső soron pedig az EU-tagságunkat. 2022-ben az ellenzékkel közösen vissza fogjuk állítani a pártállam helyére a jogállamot!

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja

 

Sermer Ádám és Ráczné Földi Judit közös sajtótájékoztatóját az alábbi linkre kattintva érik el:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/posts/3662120630475232

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK