Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

18 október
2017
HÍR
244 látogató

A Jobbik az egész országot az ásotthalmi modell szerint irányítaná

Budapest, 2017. október 18., szerda (MTI) – A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) elnökhelyettese szerint a Jobbik az egész országot az ásotthalmi modell alapján, alkotmányellenes, valláskorlátozó rendeletekkel irányítaná.

Sermer Ádám szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, ez azért jelenthető ki, mert Ásotthalom polgármestere Toroczkai László, a Jobbik alelnöke. Hangsúlyozta: ha Vona Gábor pártelnök kicsit is komolyan gondolja, amit a Jobbik a saját “néppártosodásaként” kommunikál, akkor sürgősen ki kell zárnia a Jobbikból Toroczkai Lászlót.
Azt mondta: a Jobbik vagy bevallja, hogy a “néppártosodás” pusztán kommunikációs hazugság, vagy valóban elkezd leszámolni az úgynevezett “vadhajtásaival”, amelyek legerőteljesebbike Toroczkai László.
Sermer Ádám úgy fogalmazott: magyarként és liberálisként is kötelességüknek érzik mindent megtenni azért, hogy a szélsőségeket soha többé ne engedjék vissza a hatalom közelébe.
Felidézte, hogy közérdekű adatigénylés útján próbálják meg feltérképezni az ásotthalmi mezőőrség tevékenységét.
Kiderült egyrészt – ismertette -, hogy abban a hónapban, amelynek során Toroczkai László fényképet tett közzé arról, hogy migránsok hátrakulcsolt kézzel, arccal a földnek fordulva fekszenek, a havi hivatalos jelentés szerint egyetlen kényszerítő intézkedés sem történt. Ez vagy arra utal, hogy a jelentés nem valós, vagy rosszabb esetben arra, hogy egy megrendezett álhelyzetet mutattak be – hangoztatta.
Másrészt, több havi jelentést nem kaptak meg, amiből az MLP szerint vagy az következik, hogy valamit titkolni akar a mezőőrség, vagy pedig az, hogy nem is készültek el a dokumentumok, utóbbi esetben viszont a szervezet megszegi működésének feltételeit. A Liberálisok azonnali cselekvésre szólították fel a jegyzőt: mielőbb küldje el az érintett hónapok jelentéseit, vagy nyilatkozzon azok hiányáról.
Arra a kérdésre, hogy Toroczkai László menesztése esetén elképzelhetőnek tartanák-e a választási együttműködést a Jobbikkal, Sermer Ádám úgy felelt: az alelnök kizárása csupán egy fontos lépés lehet, hogy hihetővé váljon, komolyan gondolják a “néppártosodást”. A jelenlegi “illiberális kormány ámokfutását” mielőbb meg kell akadályozni, ennek érdekében azonban nem szabad a szélsőségekhez fordulni – mondta, megjegyezve: bár a választási együttműködéstől elzárkóznak, konkrét ügyek mentén tudnak közösen gondolkodni.
Közölte: bízik benne, hogy “minden demokratikus erő” belátja, még a legkomolyabb személyi konfliktusok sem jelenthetnek akadályt, ha az ország jövőjéről van szó.

 

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók