Belépek a Pártba
31 október
2018
HÍR
802 látogató

A Hős utcai lakóházakat nem körbekeríteni, hanem lebontani kell!

A Liberálisok szerint a Hős utcában lévő lakóházakat nem szegregálni, hanem lebontani kellene, a lakóknak pedig fokozott rendőri ellenőrzés helyett segítségnyújtásra lenne szüksége – jelentette ki Szabadai Viktor mai sajtótájékoztatóján. A Liberálisok budapesti elnöke szerint a rendőri ellenőrzés nem oldja meg a problémát, ahogyan a kerítés sem fogja. A kőbányai önkormányzat 2 milliárd forintot kapott a Hős utcai droghelyzet enyhítésére és megoldására, amiből 180 milliót egy teljesen hasztalan beruházásra készül elkölteni. A drogterjesztés visszaszorításához azonban nem közpénzből felhúzott gettókra és kerítésekre, hanem szociális segítségnyújtásra, megelőzésre, felvilágosításra, megfelelő rehabilitációs programokra és szakszerű ártalomcsökkentésre lenne szükség – hangsúlyozta Szabadai Viktor. Hozzátette: a szóban forgó lakóépületeket le kell bontani, az ott élőket el kell költöztetni, és a lakóknak máshol kell lakhatást biztosítani.

“A Fidesz a Hős utca esetében is csak elrejti a problémákat, de nem oldja meg azokat, pontosan úgy, ahogy a hajléktalanok esetében is történt” – fejtette ki Szabadai Viktor. Az Orbán-kormány jól működő rendszereket vert szét pillanatok alatt, alternatív megoldások nélkül. Ellehetetlenítette a lakáskasszák működését, megszüntette a kultúrára szánt tao-támogatásokat, a problémákat azonban nem oldotta meg, csak súlyosbította – sorolta az ellenzéki politikus, aki azzal zárta sajtótájékoztatóját:  a Liberálisok szerint egy átfogó, szakmai koncepció kidolgozására, és szociális, egészségügyi szakemberek, pszichológusok, szociológusok bevonására lenne szükség a Hős utcai helyzet megoldása érdekében. Itt az idő, hogy a probléma súlyosbítása helyett valódi segítséget nyújtson a kormány! – jelentette ki Szabadai Viktor.

 

Szabadai Viktor élőben jelentkezett be a Hős utcából:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/489776881528748/

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK