Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 november
2018
HÍR
272 látogató

A helyi önkormányzattól is válaszokat várunk a hernádi sportpálya kapcsán

Már az országos sajtó figyelmét is felkeltette a hernádi sportpálya kerítésének korrupció gyanúját felvető ügye, amelyre elsőként a Magyar Liberális Párt hívta fel a közvélemény figyelmét. Nem engedjük nyugvópontra jutni az ügyet, épp ellenkezőleg: mindent megteszünk azért, hogy az összes, ma még homályos részlet napvilágra kerüljön, a közélet tisztasága jegyében.
A Zoom.hu internetes hírportál tényfeltáró riportot közölt a Hernádi Sportegyesület (HSE) futballpályájának kerítése körüli anomáliákról. Azt már nagy biztonsággal kijelenthetjük, hogy a kerítés megépítésére elnyert több mint tíz millió Forint TAO támogatás szabálytalanul, teljesítés nélkül, előzetesen kifizetésre került az építőiparral korábban egyáltalán nem foglalkozó, sem hernádi sem Pest megyei kötődéssel nem rendelkező nyíregyházi M & N Fogtechnika Bt. részére – holott a kerítés a mai napig sem épült meg.

A Hernád Nagyközség hivatalos honlapján megjelent közlemény szerint Miklósi László, a HSE elnöke, korábbi helyi polgármester-jelölt elismerte saját személyes felelősségét amiatt, hogy a kerítés nem épült meg határidőre, ugyanakkor a mai napig nem tudjuk, kinek a döntése volt a TAO támogatást megkapó, de a vállalt munkát el nem végző  kivitelező kiválasztása.

Mivel a TAO pályázat kapcsán keletkezett dokumentumokat a HSE elnöke az egyesület alapszabályára való hivatkozással nem volt hajlandó rendelkezésünkre bocsátani, a Magyar Liberális Párt közérdekű adatigénylést nyújtott be a közpénznek minősülő TAO támogatás felett rendelkező Magyar Labdarúgó Szövetséghez, hogy a közvélemény érdeklődésére számot tartó információkat tartalmazó dokumentumok nyilvánosságra kerüljenek.

Örömünkre szolgál, hogy a HSE TAO pályázatához önrészt és tulajdonosi hozzájárulást biztosító helyi önkormányzat a meg nem valósult pályázatra szánt önerőből a kerítés egy részét megépíttette. Ugyanakkor úgy gondoljuk, hogy nem kizárólag a HSE elnökségének, hanem a települést irányító teljes elitnek a felelőssége felmerül, hiszen a helyi önkormányzatnak, mint a HSE által használt sportpálya tulajdonosának, a HSE TAO pályázatához önerőt felajánló együttműködő partnernek gondos gazda módjára kellett volna felügyelnie a szóban forgó pályázat megvalósulását.

Fentiek alapján a mai napon – más módon nem remélve választ azt általunk feltett kérdésekre – közérdekű adatigénylést nyújtunk be Hernád Nagyközség Önkormányzatához is, részben megismételve, részben pedig kiegészítve azokat a kérdéseket, amelyeket szeptember 28-án kelt nyílt levelünkben már feltettünk Zsírosné Pallaga Mária polgármester asszonynak.

A közérdekű adatigénylés során az alábbi kérdésekre szeretnénk választ kapni Hernád Nagyközség Önkormányzatától:

Érte-e kár a helyi önkormányzatot amiatt, mert a HSE által megbízott kivitelező nem végezte el határidőre a munkálatokat?

– Tekintettel arra, hogy a hernádi képviselő-testület hivatalos jegyzőkönyvei szerint az önkormányzat vezetésének és személy szerint a polgármester asszonynak tudomása volt a HSE működésében és gazdálkodásában – különös tekintettel a TAO pénzek felhasználására – felmerülő törvénytelenségek gyanújáról, történtek-e jogi lépések, tett-e feljelentést az önkormányzat az önkormányzati tulajdonban lévő, tehát közvagyon tárgyát képező sportpálya ügyében?

A közérdekű adatigénylés során azt is kérjük, hogy az eredetileg a HSE TAO pályázatához szánt önrészből megépíttetett kerítésrész kapcsán – mivel tapasztalatunk szerint ebben az ügyben is számos kérdés felmerült az itt élő polgárokban – mind az önkormányzat ajánlattételi felhívását, mind a felhívásra beérkezett hivatalos árajánlatokat, mind pedig a nyertes kiválasztásának szempontjait a helyi önkormányzat hozza nyilvánosságra, annak érdekében, hogy a hernádi polgárok tisztán láthassák a sportpálya kerítése körül kialakult botrányos helyzet valamennyi részletét.

Bízunk abban, hogy a Magyar Liberális Párt munkája révén hozzájárulhat a hernádi közélet megtisztításához, példát mutatva országszerte a korrupciómentes közélet megteremtéséhez. Mi, Liberálisok ugyanis elfogadhatatlannak tartjuk, ha a közpénz, az adófizető polgárok által megtermelt forintok ellenőrizhetetlenül, átláthatatlanul, a korrupció gyanúját keltve tűnnek el kézen-közön úgy, hogy vállalt beruházások nem, vagy csak részben valósulnak meg.

Chladek Tibor
a Magyar Liberális Párt Pest megyei választmányának elnöke,
Hernádi csoportelnök
Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók