Belépek a Pártba
26 július
2018
HÍR
404 látogató

A GVH döntésével tovább csorbul a piaci verseny és a sajtószabadság Magyarországon

Rekordgyorsasággal döntött a Gazdasági Versenyhivatal, még csak versenyvizsgálatra sem volt szüksége: Simicska Lajos üzleteit átveheti tőle korábbi társa, Nyerges Zsolt. Az állami szervezet példamutató, korábban szinte soha nem tapasztalt frissességgel járult hozzá a tranzakcióhoz, így semmi akadálya, hogy a médiavállalkozással egyáltalán, és az építőiparral nem foglalkozó Nyerges belekezdjen ezekbe a tevékenységekbe. A mezőgazdasági területen talált átfedés sem bizonyult elegendő indoknak ahhoz, hogy a hivatal megtagadja az adás-vétel szentesítését.

Tudjuk: a GVH-tól, mint állami szervezettől nem várható el, hogy politikai szempontokat mérlegelve, piaci hírek alapján döntsön. Nem várható el, hogy figyelembe vegye azt a nyilvánvaló helyzetet, amelyben Simicska Lajos kényszerpályán mozog, Nyerges Zsolt pedig csupán egy közbeiktatott állomás. Azt azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy trükköket alkalmazva csúsztassák egy kézbe az összes médiavállalkozást, és ezzel megszüntessék a sajtópiaci versenyt. A tulajdonosváltás egyik legnagyobb tragédiája, hogy a közterületi reklámhordozók szinte százszázalékosan a Fidesz-kormány fennhatósága alá kerülnek, miközben az üzleti, oligarcha- és médiakoncentráció zavartalanul folyik tovább, minden piaci alapú szabályozást mellőzve.

A Magyar Liberális Párt visszautasítja, hogy trükkökkel kábítsák, hazug akciókkal csapják be a választókat, éppen ezért minden lehetséges fórumon vizsgálatot kezdeményezünk a politikai és gazdasági egyszínűsítés ellen, egy demokratikus, jogállamra épülő, európai, szabad Magyarországért.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK