Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 november
2015
HÍR
349 látogató

A gender-vita és a melegek házassága nem másodlagos kérdés

A Magyar Liberális Párt elvárja Magyarország miniszterelnökétől, hogy a nemek közötti egyenlőséget és a melegek jogainak kiterjesztését az ügyhöz illő súllyal és komolysággal kezelje. Orbán Viktor egy csütörtöki konferencián azt mondta, hogy  „Pedig kulcskérdés, hogy kik lakják majd be Európát. Érdemes lenne erről komolyan beszélni, mégis ehelyett más, életidegen dolgokra és vitákra sokkal több idő, figyelem, energia és pénz jut. Gender-vita, homoszexuálisok házassága, ezek kedves és fontos dolgok, de mégiscsak másodlagosak”.

A fent idézett kijelentésével a melegek és a nők másodrendűségére utalt annak a kormánynak a vezetője, melynek egyetlen női minisztere sincsen, és amelyik alaptörvénybe foglalta, hogy a család fogalma csak egy férfi és egy nő életközösségét takarhatja, ezzel százezreket jogfosztottá téve.

Orbán Viktor a jövőben legyen tekintettel azokra a nőkre, akik a gender-kérdés miatt hónapokkal többet kénytelenek dolgozni ugyanazért a fizetésért, mint amit a férfiak kapnak. A miniszterelnök legyen tekintettel az LMBTQ közösség azon tagjaira is, akiknek a Fidesz-kormány homofób politikája miatt mindennapi megaláztatásban van részük. A Liberálisok szerint elfogadhatatlan, hogy a szabadságjogok és a társadalmi egyenlőség ügye a kormányfő számára másodlagos kérdések, a nők helyzete és a melegek jogai életidegen dolgok.

 

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók