Belépek a Pártba
26 október
2014
HÍR
723 látogató

A főváros vezetése törvények felett állónak képzeli magát

 A hatalommal való visszaélésre, és megdöbbentő cinizmusra vall, hogy csak az önkormányzati választás után derülhetett ki egyértelműen: Tarlós István és a Fidesz-KDNP engedély nélkül, jogszabályellenesen használta a főváros címerét a kampányban.

Mint ismert, a Magyar Liberális Párt Tarlós István plakátjainak megjelenése után azonnal a választási bizottsághoz fordult. Jeleztük, hogy egy fővárosi rendelet értelmében Budapest  címerének használata engedélyköteles, az engedélyezési eljárás pedig szigorú szabályok és eljárási illeték befizetése mellett folytatható csak le. Beadványainkat a jogorvoslati eljárás során sorra elutasították formai okok miatt, egyetlen alkalommal sem tartotta feladatának az eljáró bizottság, hogy bekérje a címer használatára vonatkozó engedélyt, amely egyértelműen tisztázhatta volna a jogvitát.

A Magyar Liberális Párt azonban ezt a feladatot elvégezte, a jogorvoslati eljárással párhuzamosan közérdekű adatigénylést is benyújtottunk a Fővárosi Önkormányzathoz. A főjegyző, jóval a törvényes határidő után, gondosan a választást követően küldte csak meg kétmondatos válaszát közérdekű adatigénylésünkre. A levélben egyértelműen az áll, hogy a Fidesz-KDNP, a plakátok kiadója, nem kért engedélyt a címer használatára. A főjegyző kérdésünkre azt is hozzátette, hogy nem indított hivatalból eljárást a fővárosi rendelet megszegése miatt.

Az ügy során Tarlós István és kampányfőnöke mindvégig állította, hogy jogszerűen járnak el, holott hatalmukkal visszaélve, a vonatkozó rendeletet megszegve használták a főváros címerét. Kisajátították, pártcélokra használták Budapest egyik legfontosabb jelképét. Az egyértelmű jogszabálysértés érdekes módon a főjegyzőt sem késztette arra, hogy a szabálysértőkkel szemben fellépjen.

A főváros vezetése törvények felett állónak képzeli magát, márpedig mindaddig, míg Tarlós István és emberei nem tartják be a saját maguk által hozott jogszabályokat, egyetlen budapestitől sem várhatják el a jogkövető magatartást és a hivatali út betartását.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK