Belépek a Pártba
01 február
2018
HÍR
748 látogató

A Fidesz szétverte a magyar köztársaságot

Hetvenkét évvel ezelőtt fogadta el a magyar nemzetgyűlés, hogy Magyarország államformája a királyság után köztársaság legyen, 2005-ben pedig a Köztársaság emléknapjává nyilvánította az Országgyűlés február elsejét. Magyarország azonban csak valaha volt köztársaság; a Fidesz a Nemzeti Együttműködés Rendszerével megfosztotta a társadalmat mindattól, amit elődeink kötelező elvként megfogalmaztak. Az Orbán-kormány szembefordult a rendszerváltás eszményével, és az elmúlt nyolc évben lebontotta a népszuverenitáson alapuló demokratikus magyar köztársaságot, hogy helyette illiberális államot építsen.

A Fidesz nem csak az ország nevéből száműzte a köztársaságot, hanem a rendszerváltás idején közmegegyezéssel született alkotmányt is szétverte. Helyette olyan alaptörvényt hozott létre, amely nem élvezi a magyar társadalom széleskörű támogatását, és nem biztosítja az egyenlőséget minden állampolgár számára. A Fidesz az ország és a nemzet egységét kifejező államfői pozíciót korábbi alelnökének és frakcióvezetőjének adta, aki képtelen pártatlanul képviselni a magyar embereket. A kormánypárt mindeközben saját igényei szerint módosította a választási törvényt, és antidemokratikus eszközökkel próbálja meg ellehetetleníteni az ellenzékét.

A Fidesz a tisztességes versenyre épülő, demokratikus köztársaság megerősítése helyett illiberális autokráciát épített, és ezzel méltatlanná vált az európai Magyarország vezetésére. A Liberálisok arra hívják fel az emberek figyelmét, hogy a demokráciát, az igazi köztársaságot ez a rendszer soha nem fogja visszahozni. Soha többé nem lesz félelemtől és elnyomástól mentes életük, ha áprilisban újra ennek a kormánynak szavaznak bizalmat. Csak közösen tudunk tenni annak érdekében, hogy a köztársaság ne emlék legyen, hanem valódi közös élmény.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK