Belépek a Pártba
07 március
2019
HÍR
404 látogató

„A Fidesz önként fog távozni az Európai Néppártból” – Bősz Anett videóüzenetben reagált a Magyar Nemzet állásfoglalására

Bősz Anett mai Facebookon közzétett videóüzenetében reagált a Magyar Nemzet szerkesztőségi állásfoglalására, melyben azt írták: Orbán Viktornak nem maradt más lehetősége, mint hogy kilépjen az Európai Néppártból. A Liberálisok országgyűlési képviselője szerint a kormányközeli lap leleplezte a magyar kormány valódi szándékát: A Fidesz önként akar távozni a néppártból.

Bár Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón azt nyilatkozta: a Fidesz továbbra is a néppárton belül tudja a leghatékonyabban képviselni a kereszténydemokrata politikát Európában, Bősz Anett szerint nem szabad hinnünk a kormányfőnek, és az úgynevezett hivatalos állásfoglalásoknak sem. A Liberálisok politikusa videóüzenetében kijelentette: a Fidesz nem fogja megvárni azt a szégyent, hogy kirúgják az Európai Néppártból, önként fog távozni egy olyan közösségbe, amely azon dolgozik, hogy szétverje az Európai Uniót. Hozzátette: Az olaszok és a lengyelek jó társai lesznek Orbán Viktornak abban, hogy a magyar kormányfő aláássa az európai integrációt, és mindenben éket verjen, ami a közösség közös érdeke volna, és ami választ adhatna az Európai Unió XXI. századi kihívásaira.

Bősz Anett szerint a Fidesz kilépése nem csak azt eredményezné, hogy hazánk jelentősen veszítene jelenlegi pozíciójából a tagországok között, Magyarországnak pedig nem lenne hatása a különböző európai döntéshozatalokra, hanem azt is, hogy Magyarország tovább távolodna a nyugati értékektől, amelyekért rendszert váltottunk, és amelyekhez már Szent István is tartozni akart több mint ezer évvel ezelőtt. „Jelentős pénzektől fogunk elesni, amit minden magyar háztartás megérez majd a bőrén. Lassú öngyilkosság az hazák számára, amit Orbán Viktor választott útként” – fogalmazott a videóban Bősz Anett, aki szerint a magyar kormány várható lépése csak arról szól, hogy Orbán Viktor játssza a sértődött gyereket, aki képtelen a bocsánatkérésre. Pedig a Néppárt ultimátuma csak arra kötelezné a kormányt, hogy Magyarország méltóvá váljon az Európai Unióhoz – fűzte hozzá az országgyűlési képviselő.

A Fidesz önként távozik az Európai Néppártból?

Ez az oka annak, hogy nem akarunk csatlakozni az Európai Ügyészséghez, hogy elutasítjuk a közös határvédelmet, a közös politikákból pedig kizárólag anyagi hasznot akar húzni az Orbán-kormány

Közzétette: Bősz Anett – 2019. március 7., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK