Belépek a Pártba
09 január
2015
HÍR
449 látogató

A Fidesz milliárdosok ,,megmentésére” akarja költeni az adófizetők pénzét

Négy, egyelőre ismeretlen milliárdos magánszemélynek, illetve cégének nyújt rendkívüli segítséget az Orbán-kormány. Ők azok a Széchenyi bankos ügyfelek, akik 1 milliárd forint feletti betéttel rendelkeztek. Ezeket a nagybetéteseket a kormány most – a szokásostól eltérőn – 49%-ban kártalanítja, azaz ők a 30,7 millió forintos kárenyhítés helyett több száz millió forinthoz jutnak. A Liberálisok szerint felháborító, hogy az egyik kedvezményezett az Államadósság Kezelő Központ korábbi vezetője, a törvénysértésekben is érintett Töröcskei István.

A Liberálisok szerint sok dologra való a közpénz, arra azonban bizonyosan nem, hogy a szegényebbek adójából fizesse ki Orbán Viktor a hozzá közel álló milliárdosokat. Újabb bizonyítéka ez annak, hogy az urizálás kormánya kizárólag saját milliárdos haverjainak érdekeit szolgálja.

Mint ismert, a Magyar Nemzeti Bank egy hónapja vonta vissza a Széchenyi Bank tevékenységi engedélyét és egyúttal elrendelte az intézmény végelszámolását. A Liberálisok követelik a kormánytól, hogy vonja vissza a nagybetétesek megsegítését célzó intézkedését, és fordítsa az adófizetők pénzét milliárdosok helyett hasznosabb célokra: az oktatásra, az egészségügyre, vagy a szegénység enyhítésére.

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK