Belépek a Pártba
01 április
2019
HÍR
341 látogató

A Fidesz megszállja a bíróságot is – Bősz Anett leszavazta a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt

Bősz Anett azért nem szavazta meg a  közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt, mert a Liberálisok országgyűlési képviselője szerint a javaslat elfogadásával a Fidesz újabb merényletet követett el a magyar jogállammal szemben, és ezen a keresztülvitt módosító javaslatok sem változtattak. Az Orbán-kormány célja világos: el akarják kerülni a felelősségre vonást. És ezért olyan bírákat neveznek majd ki, akik a törvények helyett a kormánypártok hatalma felett őrködnek majd. Az Orbán-kormány így akarja bebástyázni hatalmát, és így akarja elkerülni, hogy a számukra kínos ügyek miatt bármikor elszámoltathassák őket. A jövőben olyan bírók döntenek majd többek között a választási bizottságot, a rendőrséget és az önkormányzatokat érintő ügyekben, akiket Orbán Viktor minisztere nevez ki. A Fidesz-kormány kiválasztottjai ítélkeznek majd az ellenzéki tüntetésekről, a rabszolgatörvény miatti sztrájkokról, a választási csalásokról és a közérdekű adatok visszatartásával kapcsolatban is. Ugye senkinek sem kell külön elmagyarázni, hogy ez mit jelent az Orbán-kormány kilencedik évében? A Fidesz tovább halad az illiberális úton. Közös felelősségünk, hogy megállítsuk!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK