Belépek a Pártba
01 április
2019
HÍR
247 látogató

A Fidesz megszállja a bíróságot is – Bősz Anett leszavazta a közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt

Bősz Anett azért nem szavazta meg a  közigazgatási bíróságok felállításáról szóló törvényt, mert a Liberálisok országgyűlési képviselője szerint a javaslat elfogadásával a Fidesz újabb merényletet követett el a magyar jogállammal szemben, és ezen a keresztülvitt módosító javaslatok sem változtattak. Az Orbán-kormány célja világos: el akarják kerülni a felelősségre vonást. És ezért olyan bírákat neveznek majd ki, akik a törvények helyett a kormánypártok hatalma felett őrködnek majd. Az Orbán-kormány így akarja bebástyázni hatalmát, és így akarja elkerülni, hogy a számukra kínos ügyek miatt bármikor elszámoltathassák őket. A jövőben olyan bírók döntenek majd többek között a választási bizottságot, a rendőrséget és az önkormányzatokat érintő ügyekben, akiket Orbán Viktor minisztere nevez ki. A Fidesz-kormány kiválasztottjai ítélkeznek majd az ellenzéki tüntetésekről, a rabszolgatörvény miatti sztrájkokról, a választási csalásokról és a közérdekű adatok visszatartásával kapcsolatban is. Ugye senkinek sem kell külön elmagyarázni, hogy ez mit jelent az Orbán-kormány kilencedik évében? A Fidesz tovább halad az illiberális úton. Közös felelősségünk, hogy megállítsuk!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK