Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

12 január
2018
HÍR
190 látogató

A Fidesz le akarja nyúlni a bulinegyedet – A Liberálisok javaslata az ott élők védelmében

A Magyar Liberális Párt szerint miközben a VII. kerületi szórakozóhelyeket megpróbálja ellehetetleníteni a Fidesz, a városligeti beruházás keretében új bulinegyed kialakítását tervezi az Orbán-kormány. A Fidesz célja, hogy a turistákat és a bulinegyedet átvigye a Városligetbe, ahol fideszes oligarchák által üzemeltetett szórakozóhelyen költhetik az emberek a pénzüket.

A Városligeti Építési Szabályzat tervezett módosítása szerint a múzeumnegyed helyett jelentős környezetkárosítással járó bulinegyed épül a ligetben. A Fővárosi Közgyűlés legújabb, eddig eltitkolt tervei szerint kulturális intézmények és múzeumok helyett kávézókat, éttermeket, boltokat és fagylaltozókat építenek, ez pedig újabb fák kivágásával és újabb zöld területek lebetonozásával és lekövezésével jár majd.

A Fidesz a VII. kerületi bulinegyedet ellehetetleníti, hogy helyette saját vigalmi negyedet hozhasson létre a Városligetben. A Liberálisok nem vitatják, hogy a Városligetben szükség van kulturált szórakozási lehetőségre is, de elfogadhatatlannak tartjuk, hogy olyan beruházás induljon, amely környezetkárosítással és a közpark funkció tönkre tételével járna.

A Liberálisok nem fogják hagyni, hogy a Városligetből fideszes bulinegyedet csináljanak. A korábbi mérések szerint a budapestiek kétharmada már a korábbi beépítési terveket is elutasították, amikor még Múzeumnegyedet ígértek az embereknek. Nem hagyjuk, hogy kamutervekkel verjék át a budapestieket. Nem hagyjuk, hogy tönkre tegyék a hetedik kerületet és fideszes bulinegyedet építsenek a városligeti fák helyére.

A Magyar Liberális Párt felszólítja Tarlós Istvánt, hogy a titkolózás helyett azonnali hatállyal hozza nyilvánosságra a Városliget átalakításáról szóló legfrissebb terveket, és a Városligeti Építési Szabályzat legfrissebb tervét.

A Liberálisok szerint a tiltás helyett olyan megoldásra van szükség a VII. kerületben, amely biztosítja a lakók nyugalmát, de nem teszi tönkre a helyi turizmust sem. Nyugat-Európai példák alapján arra teszünk javaslatot, hogy a turisztikai szezonhoz és a hétvégéhez igazítsák a szórakozóhelyek nyitva tartását. A hétköznapokon zárjanak korábban a szórakozóhelyek, a hétvégén viszont ne korlátozzák a nyitva tartást.

Javaslatunk szerint hétfőtől szerdáig vagy csütörtökig lenne az előre hozott zárás, pénteken és szombaton viszont minden maradna a régiben. A Liberálisok felszólítják továbbá a fővárost, hogy a VII. kerület szórakozóhelyeitől érkező bevételeket forgassák vissza bulinegyedre és az ott élők nyugalmának biztosítására.

  1. Gondoskodjanak a szórakozóhelyek hangszigeteléséről, és az utcák tisztán tartásáról
  2. Jelöljenek ki éjszakai polgármestert, aki a szórakozóhelyek működését és az ott élők igényeit hangolja össze, valamint felügyeli az éjszakai életet.
  3. A közterületfelügyelet, a polgárőrség és a rendőrség munkájának összehangolásával és megerősítésével gondoskodjanak a rend betartásáról a bulinegyedben.
  4. Az önkormányzati lakásokban élő bérlőknek ajánljanak fel új otthont a kerületben, ahol nyugodtan tölthetik éjszakáikat.

A Liberálisok szerint nem szétverni kell azt, ami működik, hanem megfelelő kompromisszumokat kell kötni az érintett szereplőkkel, ez pedig a főváros és a kerület közös felelőssége. A tiltás biztosan nem jó megoldás. A Liberálisok ezért a NEM mellett fognak kampányolni a népszavazás alatt. Nem támogatjuk, hogy a bulizás szabadságát fideszes gazdasági érdekek miatt korlátozzák. Nem támogatjuk, hogy a bulinegyedet lenyúlják, a  Városliget pedig fideszes oligarchák martalékává váljon.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók