Belépek a Pártba
16 július
2014
HÍR
1034 látogató

A Fidesz ismét átverte a magyar vállalkozásokat


Azzal a hazug érvvel, hogy a médiumokat adóztatják meg, fű alatt olyan adót vezetett be a kormány, amely a magyar kkv-kat is terheli, és még azoknak is hatalmas terhet jelent, akiknek valójában nem is kell az adót megfizetniük.

A reklámadóról szóló jogszabály nemcsak a médiacégeket érinti, hanem minden magyarországi vállalkozást. A jogszabály ugyanis nem ad mentességet egyetlen kis- és közepes vállalkozásnak sem a bevallási kötelezettség alól. Az Adózóna c. portál tájékoztatása szerint, a vállalkozásoknak fel kell mérniük, be kell vallaniuk augusztus 21-ig, hogy pontosan milyen tevékenységet végeznek, s annak mekkora része tartozik a reklámadóról szóló törvény hatálya alá.  Eddig az időpontig kell ugyanis az előző adóév alapján számított első előleg bevallását és befizetését teljesíteni. A vállalkozásoknak arra is fel kell készülniük, hogy a bevállasok után ellenőrizhetik őket.

A MLP abszurdnak tartja, hogy a kormány újabb bürokratikus terhet varr az unortodox ámokfutás miatt amúgy is csak vergődő magyar kkv-k nyakába, és minden vállalkozás reklámtevékenységéről listát akar vezetni. Korábban már kiderült, hogy a törvény előkészítőjének, L. Simon Lászlónak fogalma sem volt arról, hogy az RTL tönkretétele közbeni igyekezetben a kkv szektorra is súlyos csapást mér a kormány. Miután erre felhívták figyelmét, módosították a tervezetet.

Most az MLP szólítja fel  a kormányt, hogy korrigálja a törvényét, és mentesítse a vállalkozásokat az értelmetlen teher alól.

 

 

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK