Belépek a Pártba
29 május
2018
HÍR
314 látogató

A Fidesz hagyjon fel végre a CEU és a civilek zaklatásával!

Csak a félreértések elkerülése kedvéért: a Magyar Liberális Párt egyáltalán nem örülne annak, ha a Fideszt kizárná soraiból a Néppárt.  Annak ellenére nem örülne, hogy ennek tulajdonképpen már régen meg kellett volna történnie, ha arra gondolunk, hogy hányszor és milyen módon rúgta fel az európai, és a néppárti értékeket az Orbán Viktor vezette párt. Ha ez bekövetkezne ugyanis, olyan visszafordíthatatlan folyamatok indulnának el Magyarországon, amely egyenesen az Unióból való távozáshoz vezetne. Márpedig, tudjuk, ma a magyar miniszterelnököt tulajdonképpen az onnan jövő pénz érdekli, ha az nem lenne, akkor már régen hátat fordított volna szövetségnek.

Ez a mostani hír régi követelése a magyar társadalomnak: hagyja békén a CEU-t, pontosabban írja végre alá azt a szerződést a kormány, amely az egyetem zavartalan működését biztosítja Budapesten, illetve hagyjon fel a civil szervezetek immáron törvényi alapú zaklatásával és megbélyegzésével.

Orbán és csapata ezzel szemben nem hogy hallgatott volna az itthoni véleményekre, kérésekre, figyelt volna a demonstrációkon elhangzottakra, ezek inkább még csökönyösebbé, harciasabbá tették őket. Félő, hogy a Merkeltől érkező üzenetet is hasonlóképpen fogja fogadni; olyan zsarolásnak tekinti, amelynek ő nem engedhet. Legyen inkább a kizárás.

A Liberálisok ezzel együtt bíznak a lehetetlenben: Orbán Viktor képes még önkontrollra, és egyszer végre valóban az ország érdekeit helyezi előtérbe, és nem üldöz el hazánkból egy nemzetközi hírű egyetemet, és nem hirdet vendettát jószándékú civilek ellen, pusztán azért, mert vagy bírálták a kormány egy-egy rossz intézkedését, vagy elvégeztek olyan munkát, amelyet a kormányzat nem. Bízunk abban, hogy a német kancellárról a magyar miniszterelnöknek nem Soros fog az eszébe jutnia.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK