Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

29 május
2018
HÍR
140 látogató

A Fidesz hagyjon fel végre a CEU és a civilek zaklatásával!

Csak a félreértések elkerülése kedvéért: a Magyar Liberális Párt egyáltalán nem örülne annak, ha a Fideszt kizárná soraiból a Néppárt.  Annak ellenére nem örülne, hogy ennek tulajdonképpen már régen meg kellett volna történnie, ha arra gondolunk, hogy hányszor és milyen módon rúgta fel az európai, és a néppárti értékeket az Orbán Viktor vezette párt. Ha ez bekövetkezne ugyanis, olyan visszafordíthatatlan folyamatok indulnának el Magyarországon, amely egyenesen az Unióból való távozáshoz vezetne. Márpedig, tudjuk, ma a magyar miniszterelnököt tulajdonképpen az onnan jövő pénz érdekli, ha az nem lenne, akkor már régen hátat fordított volna szövetségnek.

Ez a mostani hír régi követelése a magyar társadalomnak: hagyja békén a CEU-t, pontosabban írja végre alá azt a szerződést a kormány, amely az egyetem zavartalan működését biztosítja Budapesten, illetve hagyjon fel a civil szervezetek immáron törvényi alapú zaklatásával és megbélyegzésével.

Orbán és csapata ezzel szemben nem hogy hallgatott volna az itthoni véleményekre, kérésekre, figyelt volna a demonstrációkon elhangzottakra, ezek inkább még csökönyösebbé, harciasabbá tették őket. Félő, hogy a Merkeltől érkező üzenetet is hasonlóképpen fogja fogadni; olyan zsarolásnak tekinti, amelynek ő nem engedhet. Legyen inkább a kizárás.

A Liberálisok ezzel együtt bíznak a lehetetlenben: Orbán Viktor képes még önkontrollra, és egyszer végre valóban az ország érdekeit helyezi előtérbe, és nem üldöz el hazánkból egy nemzetközi hírű egyetemet, és nem hirdet vendettát jószándékú civilek ellen, pusztán azért, mert vagy bírálták a kormány egy-egy rossz intézkedését, vagy elvégeztek olyan munkát, amelyet a kormányzat nem. Bízunk abban, hogy a német kancellárról a magyar miniszterelnöknek nem Soros fog az eszébe jutnia.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók