Belépek a Pártba
17 november
2019
HÍR
413 látogató

A Fidesz felszámolná Budapest önkormányzatiságát

A magyar demokrácia elleni újabb súlyos támadásként kell értékelni azt, hogy a Fidesz tovább szűkítené az önkormányzatok mozgásterét. A kormánypártok által tervbe vett friss javaslat szerint a jövőben az önkormányzatok nem szólhatnak majd bele, hogy mi épülhet a településen és mi nem, a szabálysértési ügyeket a rendőségnek delegálnák ki, az iparűzési adóbevételt pedig kötelező lenne a tömegközlekedésre fordítani. Orbán Viktor és pártja az elmúlt kilenc évben folyamatosan szűkítette és nyirbálta az önkormányzatok jogköreit, ami élesen szembemegy az európai irányelvekkel. Az újabb korlátozó javaslatokkal pedig azután álltak elő, hogy a kormánypártok komoly vereséget szenvedtek Budapesten és több vidéki nagyvárosban is.

Orbán és pártja képtelen feldolgozni a vereséget, és jogfosztással válaszol a választási kudarcra. De az emberek nem azért választottak új, ellenzéki vezetőket Budapesten és vidéken, hogy a Fidesz rögvest gúzsba kösse őket.

Budapest ünnepnapján tiltakozunk a kormány tervei ellen. Felszólítjuk a Fideszt, hogy tartsa tiszteletben a magyar választók akaratát és az önkormányzatok függetlenségét! Biztosítson elégséges forrást Budapest működéséhez és ne szóljon bele, hogy a budapestiek adóját mire költheti el a város és mire nem!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK