Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

25 március
2019
HÍR
187 látogató

A Fidesz azonnali hatállyal zárja ki tagjai közül Pócs Jánost!

A Magyar Liberális Párt megdöbbenéssel értesült arról a napokban előkerült videofelvételről, amelyen Pócs János, a Fidesz országgyűlési képviselője büntetésképpen kazánba zárja egy roma alkalmazottját, égő papírokat dobál be mellé és elégetésével fenyegetődzik. Felszólítjuk a Fideszt, hogy a nyíltan rasszista, cigánygyűlölő és a roma holokuaszt áldozatainak emlékét is sértő tette miatt azonnali hatállyal zárja ki Pócs Jánost a kormánypárt tagjainak soraiból.

444-en megjelent írás alapján a felvételen “Pócs János akkori önkormányzati, jelenleg parlamenti képviselő viccelődik azzal, hogy felgyújtja egyik cigány alkalmazottját. A videón a férfi a gyúlékony anyaggal megrakott kazánban guggol, és azt mondja, Pócs dühös rá, amiért megivott egy féldecit. Pócs égő papírlapot rak a kazánba, majd a kiabáló férfire csukja az ajtót, és azt mondja, most majd megtanulja, hogy nem szabad innia”. A felvételen az alábbi párbeszéd is elhangzik: “Azt mondtad, minden cigányt itt égetsz el. Ezen próbálod ki”– mondja a kazánba zárt férfi, mire Pócs azt válaszolja: “Csak azt, amelyikre haragszom”.

A fideszes képviselő elismerte, hogy ő látható a felvételen, semminemű megbánást sem tanúsítva azt is kijelentette, hogy a videót viccnek szánták és ma is újra elkészítené.

A Liberálisok elfogadhatatlannak tartják a rasszizmus, a cigányellenesség minden megnyilatkozási formáját. Pócs Jánosnak az általa készített felvétel uszító szellemiségével, a romák fizikai megsemmisítését kívánatosnak tartó náci szemlélettel együtt el kell tűnnie a közéletből. Amennyiben a Fidesz nem kér bocsánatot a magyarországi roma nemzetiségtől és nem zárja ki azonnali hatállyal tagjai közül a nyíltan rasszista parlamenti képviselőt, azt csak annak jeleként tudjuk értelmezni, hogy a kormánypárt is egyetért a cigányok elégetésének szándékával, közösséget vállal a cigánygyűlölettel és minden morális alapját elveszíti arra, hogy más pártokat rasszistának bélyegezzen.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók