Belépek a Pártba
02 szeptember
2019
HÍR
352 látogató

A Fidesz által megálmodott „jövő városa” csak a budapestiekre nem gondolt – Videó!

Szabadai Viktor, az V. kerület 3-as számú választókörzetének ellenzéki képviselő-jelöltje Bősz Anettel, a Liberálisok országgyűlési képviselőjével újra ellátogatott a belvárosi Magyar utcába, hogy szemügyre vegye, változott-e az idén februárban bemutatott közlekedési káosz a kerületben. A Magyar Liberális Párt budapesti elnöke több mint fél évvel ezelőtt hívta fel a figyelmet arra, hogy a Belváros lakóterületeinek felújítását követően számos utcában közlekedésre alkalmatlan szakaszokat adtak át, annak ellenére, hogy a rekonstrukciónak pont a lakók kényelmét és biztonságát, a kerület élhetőségét kellett volna szolgálnia.

A Magyar és a Reáltanoda utca bizonyos szakaszain a fél métert sem érte el a járda szélessége, ami veszélyessé, sok esetben lehetetlenné teszi a közlekedést a járókelők, különös tekintettel a babakocsival, kerekes székkel vagy járókerettel közlekedő polgárok számára. A helyzet azóta sem változott, holott a jogszabály világosan kimondja, hogy a járókelők biztonságos közlekedéséhez legalább 150 cm széles járdát köteles biztosítani a kivitelező.

A felújításokat a kerület fideszes vezetése a „Jövő városa” elnevezésű program keretein belül bonyolította le. A kormány tehát olyan Budapestet álmodott meg, ahol a kényelem csak az autósok számára biztosított, a járókelőknek, a kerekes székeseknek, a babakocsisoknak és az időseknek nem. A Fidesz akadálymentesítés helyett újabb akadályokat gördít a budapestiek biztonságos közlekedése elé.

Szabadai Viktor, az ellenzék közös képviselő-jelöltje ezzel szemben azért dolgozik, hogy élhetőbbé, barátságosabbá, emberléptékűvé tegye a belvárosiak otthonát. Ezért terjesztette be az 1 méternél keskenyebb járdák betiltásáról szóló javaslatát a Fővárosi Közgyűlés elé, amely biztosítaná, hogy a kerekes székesek és babakocsisok számára használhatatlan járdákat ne adhassanak át a fővárosban. Szabadai Viktor ezért javasolta, hogy a főváros állítson fel egy testületet, amely Budapest járdaszakaszait ellenőrzi, és forgalmi változtatásokkal vagy az utcabútorok áthelyezésével gondoskodik a járókelők kényelméről és biztonságáról. Ezért szólította fel Tarlós Istvánt, hogy kezdeményezze a közterület-felügyeletek hatékonyabb és szigorúbb fellépését a szabálytalanul parkoló autósokkal szemben, akik csak tovább nehezítik a gyalogosok közlekedését.

A javaslatok átadása óta több mint fél év telt el, a fideszes városvezetés azonban semmit sem tett a helyzet megoldása érdekében. Ez tarthatatlan! A főváros mindenkié, a járókelőké, a babakocsival, kerekesszékkel, járókerettel közlekedőké is! Ahhoz, hogy Budapest végre olyan legyen, amilyet a fővárosiak megérdekelnek, az első lépés, hogy október 13-án az ellenzék közös jelöltjeivel leváltsuk a Fideszt Budapesten és az egész országban!

Bősz Anett és Szabadai Viktor élőben jelentkezett be a helyszínről a Facebookon:

A tavaly felújított Magyar utcai szakasz nem a jövő városa, hanem a múltat idézi. Kerekesszékesek, babakocsikkal közlekedők és mindenki, akinek egy kis odafigyelésre lenne szüksége, a kerület vezetése számára nem fontos. Akadálymentesítésről szó sincs, csak újabb akadályok létesítéséről.

Közzétette: Szabadai Viktor – 2019. szeptember 2., hétfő

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK