Belépek a Pártba
21 szeptember
2018
HÍR
384 látogató

A drogprobléma elkendőzése helyett valódi megoldásra van szükség a Hős utcában!

A Magyar Liberális Párt szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a nagyobb rendőri jelenlét nem megoldotta a drogproblémát a Hős utcában, csupán szétterítette. Bár a rendőrség kiüldözte a kábítószert-fogyasztókat a VIII. kerület hírhedtté vált utcájából, a veszélyes, ismeretlen eredetű biofüvet, dizájnerdrogokat használók nem tűntek el, csupán áttelepültek a Pillangó Parkba, az 1-es villamos vonalára és a Népligetbe, hogy ugyanazt folytathassák ott, amit a Hős utcában elkezdtek.

Meggyőződésünk, hogy a Fidesz drogstratégiája megbukott. Meggyőződésünk, hogy a drogfogyasztás visszaszorításához nem egyre keményebb hatósági fellépésre és egyre szigorúbb kiriminalizálásra, hanem megelőzésre, felvilágosításra, megfelelő rehabilitációs programokra és szakszerű ártalomcsökkentésre lenne szükség. A kábítószer-függőség főként a szegénységben élő, nehéz szociális helyzetben lévő, halmozottan hátrányos helyzetű embereket érinti, akiknek a folyamatos rendőri jelenlét és ellenőrzés helyett valódi segítségnyújtásra lenne szüksége. A fiataloknak felvilágosítást kellene tartani, megelőző programokat indítani, a szerhasználóknak pedig meg kellene teremteni a lehetőséget a rehabilitációra.

A Liberálisok egy átfogó, szakmai koncepció kidolgozását várják a kormánytól, amelynek a kialakításába szociális- és egészségügyi szakembereket, pszichológusokat, szociológusokat és politikusokat is bevonnának. Itt az idő, hogy a felületi kezelés helyett valódi segítséget nyújtsunk a Hős utcában élőknek!

 

Szabadai Viktor a Liberálisok budapesti választmányának elnöke a Hős utcából jelentkezett be élőben a Facebookon, hogy felhívja a figyelmet az ott tapasztalt droghelyzet tarthatatlanságára, amikor egy láthatóan bedrogozott, magáról nem tudó, beszámíthatatlan fiatal sétált be a képbe (a felvétel végén):

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/917324125128658/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK