Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 július
2014
HÍR
500 látogató

A devizahiteleseket mentő törvény sérti a jogbiztonságot, ezért a Liberális Párt arra kéri Áder Jánost, hogy ne írja azt alá!

A Fidesz devizahitelekkel kapcsolatos törvénytervezete nem oldja meg a devizahitelesek alapproblémáját, és súlyosan sérti a jogbiztonságot. A Magyar Liberális Párt arra kéri Áder Jánost, hogy ne írja alá a törvényt, ne törvényesítse a törvénytelenséget.

A Fidesz devizamentése nem más, mint egy kommunikációs trükk. A kormánypárt úgy tesz, mintha segítene a devizahiteleseken, pénzesőt ígér, eközben nem történik más, mint a magyar jogállamiság és jogbiztonság teljes kiüresítése. A kormány ezzel a lépésével lesöpri magáról a devizahitelesek problémáját és helyzetbe hozza a főként külföldi hitelező bankokkal szemben saját, hazai pénzügyi érdekeltségeit. Százezreket, milliókat ígér azoknak az embereknek a kormány, akiket saját gazdaságpolitikájával juttatott reménytelen helyzetbe, hiszen a Fidesz uralma alatt és katasztrofális gazdaságpolitikájának következtében gyengült a forint olyan mértékben, hogy a havi törlesztőrészletek akár 40%-kal is emelkedtek.

A törvény végrehajtása már nem lesz olyan egyszerű, mint megalkotása, a jogszabály számtalan kérdést megválaszolatlanul hagy. Felforgatja a polgári jog alapvető elveit, az elévülési idő szabályának megváltoztatásával visszamenőlegesen is beavatkozik a polgári jogi viszonyokba. Az árfolyamrésre vonatkozó kúriai döntés törvényesítésével a legszorosabb állami felügyelet alatt működő gazdasági szervezetek számára is elbizonytalanítja a jogkövető magatartást, az egyoldalú szerződésmódosításra vonatkozó rendelkezések pedig kiszámíthatatlanná teszik a pénzintézetek számára a hitelezési tevékenység törvényességének megítélését. Ahol a kormány utólag bármikor – akár visszamenőleges hatállyal – megváltozatathatja a lakossági hitelezés és általában a gazdasági tevékenység szabályait, ott nincs gazdasági alkotmányosság, jogbiztonság, ott a hitelezés a szerencsejátékkal lesz azonos.

A törvénnyel a Fidesz a magyar pénzintézeti rendszernek ezer milliárd forintos veszteséget okoz, veszélyeztetve ezzel működőképességüket, az ország gazdasági érdekeit, miközben nem nyújt megoldást a rászoruló devizahitelesek problémáira.

A köztársasági elnök aláírása nem egy törvény ratifikálásáról fog szólni, hanem a magyar jogbiztonság és jogállamiság megszüntetéséről.

Bodnár Zoltán, Gazdaságpolitikai-főtanácsadó, Liberálisok

 

Hozzászólás


Leave a Reply01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók