Belépek a Pártba
15 augusztus
2014
HÍR
1006 látogató

A devizahitelesek mentésének megvannak az első nyertesei

A mai napilapokban nyilvánosságra került azoknak az ügyvédi irodáknak a listája, melyek az államot képviselik a bankok által indított perekben. Az irodák már biztosan nyertesei a kormány devizahiteles mentésének a busás javadalmazással, de hogy az állam és adósok jól járnak-e, az kétséges.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az államot képviselő irodákat meghívásos pályázaton választották ki. A tárca szerint devizahitelezésben jól felkészült irodákról van szó, ami máris kétségbe vonható az SBGK Ügyvédi iroda vonatkozásában, mely a saját honlapja szerint is a szabadalmi jogok specialistája, a hitelezés, devizahitelezés nem szakterületük. A Kovács és Barborják Ügyvédi Társulásról semmilyen információ nem érhető el, nevük ismeretlenül cseng a devizahitelezésben jártas körökben.

A másik három iroda szakértelme semmiképpen nem vonható kétségbe, mindhárom társaság a devizahitelezés szakértője. A probléma az, ahogyan erre a hitelsikerek.hu nevű ügyvédeket és adósokat tömörítő társaság rámutat, hogy ezek az irodák a bankokat képviselték/képviselik az adósok elleni perekben. A CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda az AXA Bank, a Rátky és Társai Iroda az Erste, a Réti, Antall és Társai Iroda pedig a Summit képviseletét látja el az adósok által, vagy adósok ellen indított perekben. Könnyen előállhat tehát az a helyzet, hogy az ügyvédi irodák egyik oldalon az államot, ugyanezen ügyben a másik oldalon a bankot képviselik.

A Liberálisok szerint súlyos etikai aggályokat vet föl az irodák kiválasztása és erősen megkérdőjelezhető az eljárás törvényessége is, ezért a párt választ vár a szaktárcáról arra, miként választották ki a meghívandó irodák körét. Az irodák 38 – 50 ezer forintos óradíjért látják el az állam képviseletét az adófizetők pénzén. Az Orbán-kormány devizahiteles mentésének tehát megvannak az első nyertesei és azok nem az adósok.

Bodnár Zoltán, az MLP gazdaságpolitikai főtanácsadója

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK