Belépek a Pártba
15 augusztus
2014
HÍR
664 látogató

A devizahitelesek mentésének megvannak az első nyertesei

A mai napilapokban nyilvánosságra került azoknak az ügyvédi irodáknak a listája, melyek az államot képviselik a bankok által indított perekben. Az irodák már biztosan nyertesei a kormány devizahiteles mentésének a busás javadalmazással, de hogy az állam és adósok jól járnak-e, az kétséges.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint az államot képviselő irodákat meghívásos pályázaton választották ki. A tárca szerint devizahitelezésben jól felkészült irodákról van szó, ami máris kétségbe vonható az SBGK Ügyvédi iroda vonatkozásában, mely a saját honlapja szerint is a szabadalmi jogok specialistája, a hitelezés, devizahitelezés nem szakterületük. A Kovács és Barborják Ügyvédi Társulásról semmilyen információ nem érhető el, nevük ismeretlenül cseng a devizahitelezésben jártas körökben.

A másik három iroda szakértelme semmiképpen nem vonható kétségbe, mindhárom társaság a devizahitelezés szakértője. A probléma az, ahogyan erre a hitelsikerek.hu nevű ügyvédeket és adósokat tömörítő társaság rámutat, hogy ezek az irodák a bankokat képviselték/képviselik az adósok elleni perekben. A CHSH Dezső és Társai Ügyvédi Iroda az AXA Bank, a Rátky és Társai Iroda az Erste, a Réti, Antall és Társai Iroda pedig a Summit képviseletét látja el az adósok által, vagy adósok ellen indított perekben. Könnyen előállhat tehát az a helyzet, hogy az ügyvédi irodák egyik oldalon az államot, ugyanezen ügyben a másik oldalon a bankot képviselik.

A Liberálisok szerint súlyos etikai aggályokat vet föl az irodák kiválasztása és erősen megkérdőjelezhető az eljárás törvényessége is, ezért a párt választ vár a szaktárcáról arra, miként választották ki a meghívandó irodák körét. Az irodák 38 – 50 ezer forintos óradíjért látják el az állam képviseletét az adófizetők pénzén. Az Orbán-kormány devizahiteles mentésének tehát megvannak az első nyertesei és azok nem az adósok.

Bodnár Zoltán, az MLP gazdaságpolitikai főtanácsadója

Hozzászólás


Leave a ReplyEsemények

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK