Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

01 április
2019
HÍR
184 látogató

A „családvédelmi törvény” nem más, mint egy álságos és igazságtalan ingatlanhitelezési program

A Fidesz aszerint tesz különbséget a nők között, hogy ki hány gyermeket vállal. Az Orbán-kormány pont azokról nem gondoskodik, akiknek a legnagyobb segítségre lenne szükségük. A javaslat hátrányosan különbözteti meg az egy és kétgyermekes szülőket, akik egyedül nevelik gyermeküket. Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője azért nem szavazta meg a családvédelmi akciótervről szóló törvénymódosító javaslatot, mert a Magyar Liberális Párt szerint minden gyermek és minden szülő ugyanannyit ér, a családok védelmét pedig nem lehet néhány milliós hitellel letudni. Ha az Orbán-kormány valóban a családokat akarja megóvni, akkor olyan törvényeket hozzon, amely segít felszámolni a nők hátrányos megkülönböztetését, megvédi az asszonyokat és gyermekeiket a családon belüli erőszaktól, segít bevonni az apákat a gyermeknevelésbe, és támogatja a nőket abban, hogy visszatérhessenek a munkaerőpiacra a szülést követően. Olyan törvények kellenek, amelyek biztosítják az emberhez méltó kórházi ellátást az anyák és gyermekeik számára. Amelyek biztosítják a nők egyenjogúságát a munkaerőpiacon. Ma Magyarországon a gyermekvállalás szegénységi kockázat és jogfosztás a nők számára. Ezen kellene változtatni, hiszen a rendszerváltás óta nem született olyan kevés gyermek, mint a Fidesz alatt. És ezen a „családvédelmi törvény” sem fog segíteni, amely nem más, mint egy álságos és igazságtalan ingatlanhitelezési program.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók