Belépek a Pártba
07 november
2018
HÍR
252 látogató

“A CEU egyetlen embertől, Orbán Viktortól függ” – Bősz Anett az Oktatási Hivatal vezetőjével egyeztetett

Az Oktatási Hivatal vezetőjével történt egyeztetés világosan rámutatott arra, hogy a CEU ügyében a szakmai érvek minimálisra törpülnek a politikai szándék mellett, mely nem más, mint puszta rombolás.

Dr. Gloviczki Zoltán beszámolója szerint, az Oktatási Hivatal hatáskörébe sosem utalta a Central European University ügyét a kormány, jelenleg nem történik olyan jogi vagy intézményi aktus, amely a hivatalra tartozna. Szakmai szempontból a CEU még egy érvényes akkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmény, jelen pillanatban nincs mit vizsgálni rajta, először ezt a hivatal 2019. január 1-jén tehetné meg – zárta mondanivalóját a hivatalvezető.

Jelenleg még csak dokumentumok sem állnak rendelkezésre arról: a CEU mely feltételeknek nem felel meg, hogy államközi megállapodás születhessen New York állam és Magyarország között. A politikai szándék nyilvánvalóan a rombolás, és az, hogy a CEU-t elüldözzék Magyarországról. Lázár János 2017. július 6-i Kormányinfóján már elhangzott: pusztán politikai bosszú áll az egyetem üldözése mögött. Nem működik egy jogállam ott, ahol kizárólag a miniszterelnöktől függenek intézmények, magánszemélyek, vállalkozások, vagy akár a jövő generációinak képzése.

A CEU-val szemben talán a miniszterelnök győztesnek fogja érezni magát, ha az intézmény Bécsbe költözik. De jobb, ha tudjuk, hogy így csinált egy komplett országból vesztest.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.

Videók

LiBERÁLiSOK