Belépek a Pártba
07 november
2018
HÍR
207 látogató

“A CEU egyetlen embertől, Orbán Viktortól függ” – Bősz Anett az Oktatási Hivatal vezetőjével egyeztetett

Az Oktatási Hivatal vezetőjével történt egyeztetés világosan rámutatott arra, hogy a CEU ügyében a szakmai érvek minimálisra törpülnek a politikai szándék mellett, mely nem más, mint puszta rombolás.

Dr. Gloviczki Zoltán beszámolója szerint, az Oktatási Hivatal hatáskörébe sosem utalta a Central European University ügyét a kormány, jelenleg nem történik olyan jogi vagy intézményi aktus, amely a hivatalra tartozna. Szakmai szempontból a CEU még egy érvényes akkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmény, jelen pillanatban nincs mit vizsgálni rajta, először ezt a hivatal 2019. január 1-jén tehetné meg – zárta mondanivalóját a hivatalvezető.

Jelenleg még csak dokumentumok sem állnak rendelkezésre arról: a CEU mely feltételeknek nem felel meg, hogy államközi megállapodás születhessen New York állam és Magyarország között. A politikai szándék nyilvánvalóan a rombolás, és az, hogy a CEU-t elüldözzék Magyarországról. Lázár János 2017. július 6-i Kormányinfóján már elhangzott: pusztán politikai bosszú áll az egyetem üldözése mögött. Nem működik egy jogállam ott, ahol kizárólag a miniszterelnöktől függenek intézmények, magánszemélyek, vállalkozások, vagy akár a jövő generációinak képzése.

A CEU-val szemben talán a miniszterelnök győztesnek fogja érezni magát, ha az intézmény Bécsbe költözik. De jobb, ha tudjuk, hogy így csinált egy komplett országból vesztest.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK