Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

07 november
2018
HÍR
143 látogató

“A CEU egyetlen embertől, Orbán Viktortól függ” – Bősz Anett az Oktatási Hivatal vezetőjével egyeztetett

Az Oktatási Hivatal vezetőjével történt egyeztetés világosan rámutatott arra, hogy a CEU ügyében a szakmai érvek minimálisra törpülnek a politikai szándék mellett, mely nem más, mint puszta rombolás.

Dr. Gloviczki Zoltán beszámolója szerint, az Oktatási Hivatal hatáskörébe sosem utalta a Central European University ügyét a kormány, jelenleg nem történik olyan jogi vagy intézményi aktus, amely a hivatalra tartozna. Szakmai szempontból a CEU még egy érvényes akkreditációval rendelkező felsőoktatási intézmény, jelen pillanatban nincs mit vizsgálni rajta, először ezt a hivatal 2019. január 1-jén tehetné meg – zárta mondanivalóját a hivatalvezető.

Jelenleg még csak dokumentumok sem állnak rendelkezésre arról: a CEU mely feltételeknek nem felel meg, hogy államközi megállapodás születhessen New York állam és Magyarország között. A politikai szándék nyilvánvalóan a rombolás, és az, hogy a CEU-t elüldözzék Magyarországról. Lázár János 2017. július 6-i Kormányinfóján már elhangzott: pusztán politikai bosszú áll az egyetem üldözése mögött. Nem működik egy jogállam ott, ahol kizárólag a miniszterelnöktől függenek intézmények, magánszemélyek, vállalkozások, vagy akár a jövő generációinak képzése.

A CEU-val szemben talán a miniszterelnök győztesnek fogja érezni magát, ha az intézmény Bécsbe költözik. De jobb, ha tudjuk, hogy így csinált egy komplett országból vesztest.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók