Belépek a Pártba
21 április
2020
HÍR
580 látogató

A bölcsődék napján beszélnünk kell a kevés rendelkezésre álló férőhelyről is

Ma van a bölcsődék napja, de sajnos nincs mit ünnepelnünk. Az Eurostat adatai szerint 88 ezer olyan magyar van, aki a bölcsődei férőhelyhiány miatt nem tud visszailleszkedni a bérmunkapiacra, és évről évre több ezer gyerek marad ki az ellátásból. Teljes járásokban egyáltalán nincs bölcsőde, a probléma a települések 80 százalékát érinti. Több mint 2600 településen egyáltalán nincs hová vinni a három év alatti gyermekeket, ahol van ott a szülők sok esetben már a terhesség ideje alatt próbálnak helyet találni születendő gyermeküknek a hosszú várólista miatt.

Világosan kitűnik a trendekből: az állam ebben nem tud jól teljesíteni, az egyéb fenntartású intézmények, mint a családi, vagy magánbölcsődék járultak hozzá a legnagyobb mértékben a férőhelyek növekedéséhez.
A válság idején fontos, hogy ezeket a magánintézményeket is segítse a kormány az életben maradásban, különben a koronavírus-járvány után még kevesebb férőhellyel számolhatnak a legkisebbek szülei. Elengedhetetlen lenne, hogy a munkapiacunk és a gazdaságunk mihamarabb talpra álljon, a bölcsődék pedig ebben segíthetnének.

A bölcsődék napján a Liberálisok azt várják a kormánytól, hogy ismerje fel: az állami szolgáltatás messze elégtelen e téren, így az ellátórendszert kiegészítő alapítványi és egyéb fenntartású intézményekért felelősséget kell vállalni. El kell különíteni egy válságkezelő alapot, amely a bölcsődei férőhelyek megmaradását biztosítja.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK