Belépek a Pártba
24 január
2019
HÍR
192 látogató

A BKK vezetősége ne akadályozza az e-jegybotrány feltárását!

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt mai sajtótájékoztatóján felszólította Nemesdy Ervint, a Budapesti Közlekedési Központ tegnap kinevezett vezérigazgatóját, hogy kezdeményezze az e-jegybotrány kivizsgálását. Gondoskodjon arról, hogy az e-jegyrendszerrel kapcsolatban minden dokumentum és adat fellelhető legyen a nyomozó hatóság és a nyilvánosság számára is! A főpolgármester-jelölt arra kérte a BKK új vezérét és Papcsák Ferencet, a BKK Felügyelőbizottságának elnökét, hogy kezdeményezzenek teljes körű vizsgálatot az e-jegyrendszer visszásságai miatt. Az e-jegyrendszer kiépítésére közel 12 milliárd forintot költött el a főváros úgy, hogy annak semmilyen kézzelfogható eredménye nem volt. Ez nem kizárólag Dabóczi Kálmán felelőssége, Tarlós István főpolgármesternek és a BKK teljes vezetőségének felelősséget kell vállalnia a milliárdok eltűnéséért és az e-jegyrendszer kudarcáért! Sermer Ádám ennek érdekében tett feljelentést az e-jegyrendszerrel kapcsolatban, a feljelentés alapján pedig a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozást is indított különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt.

Sermer Ádám és Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke közös sajtótájékoztatón ismertette a Magyar Liberális Párt Nemesdy Ervin első munkanapjára vonatkozó további javaslatait is, melyek a következők:

1. Szüntesse meg a budapesti taxirendeletet! A jelenlegi szabályozás kizárólag egy szűk taxis lobbinak kedvez, lehetőséget ad a visszaélésekre, de nem szolgálja ki a Budapesten utazók igényeit. A taxirendelet jelenlegi formájában megbukott, ehelyett egy szabadpiaci alapokon nyugvó, XXI. századi, modern, transzparens, áttekinthető rendszert kell kialakítani a taxis piacon, amely arra is lehetőséget nyújt, hogy az utasok az Uberhez hasonlóan értékelhessék a szolgáltatás minőségét.

2. Azonnali hatállyal kezdeményezze a kötbértárgyalások újranyitását és kezdje meg a kötbér behajtását a meghibásodó orosz metrókkal kapcsolatban, miután a BKK a mai napig nem kötelezte az egymilliárd forintos kötbér megfizetésére a technikailag elavult, rendszeresen meghibásodó, lefulladó és légkondicionáló nélkül átadott kocsikat biztosító Metrowagonmast!

3. Kezdeményezze, hogy a metrójáratok a 4-es 6-os villamoshoz hasonlóan egész éjjel közlekedhessenek! Kezdetben csak a forgalmasabb pénteki, szombati napokon, majd folyamatosan a hét többi napján is non-stop közlekedjenek a metrókocsik mind a négy vonalon! Egy kétmilliós európai nagyvárosban elengedhetetlen, hogy 0-24 órában gyors és könnyen elérhető tömegközlekedés álljon rendelkezésre az utazók számára.

Sermer Ádám feljelentése alapján nyomozást indított a rendőrség az e-jegyrendszer kudarca miatt. A főpolgármester-jelölt és Szabadai Viktor a nyomozásról és az új BKK-vezér első munkanapjára vonatkozó javaslatainkról tart sajtótájékoztatót:

Közzétette: Liberálisok – 2019. január 24., csütörtök

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK