Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

24 január
2019
HÍR
128 látogató

A BKK vezetősége ne akadályozza az e-jegybotrány feltárását!

Sermer Ádám főpolgármester-jelölt mai sajtótájékoztatóján felszólította Nemesdy Ervint, a Budapesti Közlekedési Központ tegnap kinevezett vezérigazgatóját, hogy kezdeményezze az e-jegybotrány kivizsgálását. Gondoskodjon arról, hogy az e-jegyrendszerrel kapcsolatban minden dokumentum és adat fellelhető legyen a nyomozó hatóság és a nyilvánosság számára is! A főpolgármester-jelölt arra kérte a BKK új vezérét és Papcsák Ferencet, a BKK Felügyelőbizottságának elnökét, hogy kezdeményezzenek teljes körű vizsgálatot az e-jegyrendszer visszásságai miatt. Az e-jegyrendszer kiépítésére közel 12 milliárd forintot költött el a főváros úgy, hogy annak semmilyen kézzelfogható eredménye nem volt. Ez nem kizárólag Dabóczi Kálmán felelőssége, Tarlós István főpolgármesternek és a BKK teljes vezetőségének felelősséget kell vállalnia a milliárdok eltűnéséért és az e-jegyrendszer kudarcáért! Sermer Ádám ennek érdekében tett feljelentést az e-jegyrendszerrel kapcsolatban, a feljelentés alapján pedig a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája nyomozást is indított különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt.

Sermer Ádám és Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke közös sajtótájékoztatón ismertette a Magyar Liberális Párt Nemesdy Ervin első munkanapjára vonatkozó további javaslatait is, melyek a következők:

1. Szüntesse meg a budapesti taxirendeletet! A jelenlegi szabályozás kizárólag egy szűk taxis lobbinak kedvez, lehetőséget ad a visszaélésekre, de nem szolgálja ki a Budapesten utazók igényeit. A taxirendelet jelenlegi formájában megbukott, ehelyett egy szabadpiaci alapokon nyugvó, XXI. századi, modern, transzparens, áttekinthető rendszert kell kialakítani a taxis piacon, amely arra is lehetőséget nyújt, hogy az utasok az Uberhez hasonlóan értékelhessék a szolgáltatás minőségét.

2. Azonnali hatállyal kezdeményezze a kötbértárgyalások újranyitását és kezdje meg a kötbér behajtását a meghibásodó orosz metrókkal kapcsolatban, miután a BKK a mai napig nem kötelezte az egymilliárd forintos kötbér megfizetésére a technikailag elavult, rendszeresen meghibásodó, lefulladó és légkondicionáló nélkül átadott kocsikat biztosító Metrowagonmast!

3. Kezdeményezze, hogy a metrójáratok a 4-es 6-os villamoshoz hasonlóan egész éjjel közlekedhessenek! Kezdetben csak a forgalmasabb pénteki, szombati napokon, majd folyamatosan a hét többi napján is non-stop közlekedjenek a metrókocsik mind a négy vonalon! Egy kétmilliós európai nagyvárosban elengedhetetlen, hogy 0-24 órában gyors és könnyen elérhető tömegközlekedés álljon rendelkezésre az utazók számára.

Sermer Ádám feljelentése alapján nyomozást indított a rendőrség az e-jegyrendszer kudarca miatt. A főpolgármester-jelölt és Szabadai Viktor a nyomozásról és az új BKK-vezér első munkanapjára vonatkozó javaslatainkról tart sajtótájékoztatót:

Közzétette: Liberálisok – 2019. január 24., csütörtök

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók