Belépek a Pártba
20 június
2018
HÍR
367 látogató

A baloldal hátat fordított a civileknek

A baloldali parlamenti pártok nem vettek részt azon az ellenzéki egyeztetésen, amit a Liberálisok a Stop Soros törvénycsomag elleni közös fellépés érdekében kezdeményeztek. A Magyar Liberális Párt keddre hívta össze az ellenzéket, hogy közösen álljanak ki a magyar civil szervezetek védelmében. A Liberálisok levélben, telefonon és személyesen is invitálták az ellenzéki pártokat, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd azonban nem mentek el a megbeszélésre, és választ sem adtak a meghívásra.

Bősz Anett országgyűlési képviselő a civil szervezeteknek elsőként ajánlotta fel a segítségét, miután a kormány benyújtotta a Stop Soros csomagot. A Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International Magyarország, a Helsinki Bizottság, a Transparency International és az Ökotárs vezetői a liberális politikusnak küldött levelükben arra tettek javaslatot, hogy a hatékonyság érdekében az ellenzék közösen egyeztessen a civilekkel. Bősz Anett ezután hívta össze a parlamenti ellenzéket. A kedd délután tartott találkozón a Liberálisok mellett a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik és a zöldpárti LMP is részt vett, a baloldal azonban távol maradt.

A kormány elemi támadást intézett a civilek és így a magyar demokrácia ellen, amit az ellenzék nem nézhet tétlenül – így indokolta Bősz Anett, hogy miért kezdeményezte a találkozót. „A civil szervezetek szabadsága, függetlensége került most veszélybe, nekünk az a feladatunk, hogy megvédjük őket” – hangsúlyozta az ellenzéki képviselő a találkozót követő nyilatkozatában. „Az volt a célunk, hogy létrejöjjön egy olyan ellenzéki árnyékbizottság, amely közösen lép fel a civilek védelmében. Egy olyan árnyékbizottságot akartunk létrehozni, amely itthon és külföldön is közösen tudja képviselni a civilek érdekeit, és így a magyar demokráciát” – ismertette a politikus a terveit.

A Liberálisok csalódottan vették tudomásul, hogy a baloldal továbbra is saját magával és belső harcaival van elfoglalva, ahelyett, hogy kiállt volna a civilekért – mondta Bősz Anett, aki megköszönte az LMP és a Jobbik részvételét az egyeztetésen. A képviselő sajnálatát fejezte ki amiatt,  „hogy a baloldal elmulasztotta a lehetőséget, és hátat fordított a civileknek”.

Bősz Anett leszögezte, hogy „a Liberálisok továbbra is kiállnak a civilekért”. „Nem hagyjuk, hogy bűnözőként kezeljék azokat a civileket, akik emberségesen bánnak veszélyben lévő, segítségre szoruló emberekkel” – fűzte hozzá. Azt ígérte, minden lehetséges jogi fórumon fel fognak lépni a Stop Sorossal szemben, és ehhez továbbra is várják a szövetségeseket. „Nem múlhat az ellenzék kicsinyes belharcain a civilek jövője” – zárta sajtótájékoztatóját a Magyar Liberális Párt politikusa.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK