Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

20 június
2018
HÍR
122 látogató

A baloldal hátat fordított a civileknek

A baloldali parlamenti pártok nem vettek részt azon az ellenzéki egyeztetésen, amit a Liberálisok a Stop Soros törvénycsomag elleni közös fellépés érdekében kezdeményeztek. A Magyar Liberális Párt keddre hívta össze az ellenzéket, hogy közösen álljanak ki a magyar civil szervezetek védelmében. A Liberálisok levélben, telefonon és személyesen is invitálták az ellenzéki pártokat, az MSZP, a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd azonban nem mentek el a megbeszélésre, és választ sem adtak a meghívásra.

Bősz Anett országgyűlési képviselő a civil szervezeteknek elsőként ajánlotta fel a segítségét, miután a kormány benyújtotta a Stop Soros csomagot. A Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International Magyarország, a Helsinki Bizottság, a Transparency International és az Ökotárs vezetői a liberális politikusnak küldött levelükben arra tettek javaslatot, hogy a hatékonyság érdekében az ellenzék közösen egyeztessen a civilekkel. Bősz Anett ezután hívta össze a parlamenti ellenzéket. A kedd délután tartott találkozón a Liberálisok mellett a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik és a zöldpárti LMP is részt vett, a baloldal azonban távol maradt.

A kormány elemi támadást intézett a civilek és így a magyar demokrácia ellen, amit az ellenzék nem nézhet tétlenül – így indokolta Bősz Anett, hogy miért kezdeményezte a találkozót. „A civil szervezetek szabadsága, függetlensége került most veszélybe, nekünk az a feladatunk, hogy megvédjük őket” – hangsúlyozta az ellenzéki képviselő a találkozót követő nyilatkozatában. „Az volt a célunk, hogy létrejöjjön egy olyan ellenzéki árnyékbizottság, amely közösen lép fel a civilek védelmében. Egy olyan árnyékbizottságot akartunk létrehozni, amely itthon és külföldön is közösen tudja képviselni a civilek érdekeit, és így a magyar demokráciát” – ismertette a politikus a terveit.

A Liberálisok csalódottan vették tudomásul, hogy a baloldal továbbra is saját magával és belső harcaival van elfoglalva, ahelyett, hogy kiállt volna a civilekért – mondta Bősz Anett, aki megköszönte az LMP és a Jobbik részvételét az egyeztetésen. A képviselő sajnálatát fejezte ki amiatt,  „hogy a baloldal elmulasztotta a lehetőséget, és hátat fordított a civileknek”.

Bősz Anett leszögezte, hogy „a Liberálisok továbbra is kiállnak a civilekért”. „Nem hagyjuk, hogy bűnözőként kezeljék azokat a civileket, akik emberségesen bánnak veszélyben lévő, segítségre szoruló emberekkel” – fűzte hozzá. Azt ígérte, minden lehetséges jogi fórumon fel fognak lépni a Stop Sorossal szemben, és ehhez továbbra is várják a szövetségeseket. „Nem múlhat az ellenzék kicsinyes belharcain a civilek jövője” – zárta sajtótájékoztatóját a Magyar Liberális Párt politikusa.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók