Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

01 augusztus
2018
HÍR
88 látogató

A 400 forintos benzinár ellen demonstráltunk a Margit hídon – Videó!

A Liberálisok az irreálisan magas üzemanyagárak ellen demonstráltak egy molinót kifeszítve Budapesten, a Margit hídon. A kormány elhibázott adópolitikája miatt augusztus 1-étől a benzinért literenként 400 forintot, a gázolajért pedig 406 forintot kell fizetnie a magyar autósoknak. Az üzemanyagárak a brutális mértékű adók miatt szálltak el, a 400 forintos benzinár 21 százalékát ugyanis az áfa, közel 30 százalékát pedig a 120 forintos jövedéki adó teszi ki, miközben egy liter üzemanyag termelői ára körülbelül 175 forint. Ez elfogadhatatlan.

Sermer Ádám a demonstrációval egybekötött sajtótájékoztatón kijelentette: a jelenlegi elképesztően magas benzinárért a Fidesz-kormány a felelős, amiért tétlenül nézték, hogy a forint árfolyama ilyen mértékben elszabaduljon. A magyar fizetőeszköz történelmi gyengülést szenvedett el az elmúlt időszakban, pont akkor, amikor a magyarok autós nyaralásra indulnak külföldre. Drágább lett az euró és a dollár is, emiatt sokkal drágább lett az előre eltervezett nyaralás is. A Liberálisok elnökhelyettese kijelentette: nem hatósági árra, hanem hatósági adócsökkentésre van szükség az üzemanyagár csökkentéséhez. Saját lábon álló, erős magyar gazdaságra, és a Matolcsy-féle unortodox gazdaságpolitikával való szakításra van szükség, hiszen amíg a kormány nyerészkedik a nyaralni vágyó magyar embereken, addig esély sincs a forint és az üzemanyag árfolyamának stabilizálására.

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke arra hívta fel a figyelmet: a magas benzinár mellett különösen bosszantó, hogy a csigalassúsággal haladó nyári útfelújítások miatt kialakult dugókban ülve még többet kell tankolunk, még több pénzért.

A Liberálisok molinóján a következő felirat volt olvasható: „Dudálj, ha szerinted is pofátlanság a 400 forintos benzinár!” A dudálások számából ítélve az autósok is érzékelik az üzemanyagárak elképesztő megemelkedését, ezért felszólítjuk a kormányt, hogy mielőbb orvosolja a problémát! Ne a magyar adófizetőkön akarjanak nyerészkedni, csökkentsék végre az üzemanyagokra kiszabott adók mértékét!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók