Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

11 január
2018
HÍR
192 látogató

90 milliárdot kaptak a választások előtt az Orbán-rezsim békepapjai

A választások előtt a kormány elképesztő összeggel, több mint 80 milliárd forinttal támogatta a magyarországi egyházakat. Az előirányzat neve a homályosan hangzó “Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása”. Pár nappal később, a két ünnep között újabb 11 milliárd forint jutott négy évre hazai és határon túli egyházaknak.

Az, hogy a kormány meg kívánja vásárolni az egyházakat, az sérti a hívők vallásos meggyőződését, továbbá az egyház és az állam elválasztásának elvét. Téved az a kormány, amelyik úgy gondolja, hogy zsebre teheti a hívőket, és a támogatásokkal megvásárolhatja a szavazatukat. Az egyházak, a vallások autonómiájára nézve az ilyen politikai vesztegetés a legveszélyesebb, mert azt közvetíti a vallási közösségek felé, hogy létük kizárólag a regnáló kormánytól függ, ami egy demokratikus jogállamban megengedhetetlen. Ezért javasoltuk már korábban is, hogy az állam a hívők felajánlásain keresztül támogassa egy átlátható rendszerben kivételezés nélkül az egyházakat.

A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy az egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzatokra vonatkozó felajánlható személyi jövedelemadót két százalékra emeljék. A második két százalékból azonban a jelenlegi korlátozó, diszkriminatív szabályozással ellentétben részesülhetne az összes regisztrált vallási tevékenységet végző szervezet. Az intézkedéssel párhuzamosan megszűnne az egyházi SZJA-felajánlások költségvetési kiegészítése, valamint az egyházak hitéleti támogatásának kiegészítése.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók