Belépek a Pártba
11 január
2018
HÍR
513 látogató

90 milliárdot kaptak a választások előtt az Orbán-rezsim békepapjai

A választások előtt a kormány elképesztő összeggel, több mint 80 milliárd forinttal támogatta a magyarországi egyházakat. Az előirányzat neve a homályosan hangzó “Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása”. Pár nappal később, a két ünnep között újabb 11 milliárd forint jutott négy évre hazai és határon túli egyházaknak.

Az, hogy a kormány meg kívánja vásárolni az egyházakat, az sérti a hívők vallásos meggyőződését, továbbá az egyház és az állam elválasztásának elvét. Téved az a kormány, amelyik úgy gondolja, hogy zsebre teheti a hívőket, és a támogatásokkal megvásárolhatja a szavazatukat. Az egyházak, a vallások autonómiájára nézve az ilyen politikai vesztegetés a legveszélyesebb, mert azt közvetíti a vallási közösségek felé, hogy létük kizárólag a regnáló kormánytól függ, ami egy demokratikus jogállamban megengedhetetlen. Ezért javasoltuk már korábban is, hogy az állam a hívők felajánlásain keresztül támogassa egy átlátható rendszerben kivételezés nélkül az egyházakat.

A Magyar Liberális Párt azt javasolja, hogy az egyházak és a kiemelt költségvetési előirányzatokra vonatkozó felajánlható személyi jövedelemadót két százalékra emeljék. A második két százalékból azonban a jelenlegi korlátozó, diszkriminatív szabályozással ellentétben részesülhetne az összes regisztrált vallási tevékenységet végző szervezet. Az intézkedéssel párhuzamosan megszűnne az egyházi SZJA-felajánlások költségvetési kiegészítése, valamint az egyházak hitéleti támogatásának kiegészítése.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK