Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

09 július
2018
HÍR
149 látogató

8 példa, hogy a kormány nem az egész nemzetet, csak a saját szavazóit képviseli

Orbán Viktor a választások után azt ígérte, hogy az egész országot fogja képviselni. Az azóta eltelt három hónap azonban megmutatta, hogy a Fidesz csak a saját értékvilágát képviseli, miközben újabb konfliktusokat gerjeszt a magyar társadalomban. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke pontokba szedte, hogy csak a választások óta mely társadalmi csoportok ellen intézett elemi támadást a fideszes többség:

  1. Támadás a tudományos élet, az MTA ellen. A kormány a CEU után a tudományos élet legfontosabb szereplője ellen is támadást intézett. Az MTA költségvetésének átszabásával veszélybe kerül a magyar tudományos élet függetlensége és jövője.
  2. Támadás a civilek ellenA Stop Soros törvénycsomagot azért alkotta meg a kormány, hogy ellehetetlenítse a jogvédő civilek munkáját, felszámolja a független szervezetek munkáját. A Liberálisok a kezdettől fogva felléptek az alapvető jogokkal és az Alaptörvénnyel szembemenő törvénycsomaggal szemben: egyeztetésre hívtuk a legnagyobb civil szervezeteket és a parlamenti ellenzéki pártokat, előzetes, majd utólagos normakontrollt kezdeményeztünk a Stop Soros miatt.
  3. Támadás a hajléktalanok ellen. A kormány saját szociálpolitikájának kudarcát a hajléktalanokon akarja elverni. Cinizmus, hogy közmunkával és pénzbírsággal akarják büntetni azt, ha valakinek nincs otthona, és az utcán kénytelen tölteni az éjszakáit.
  4. Támadás az LMBTQ+ közösség ellen. A hétvégén volt a Pride, ahová elhívtuk a kormány államtitkárát, Novák Katalint. Nem jött el, a válaszából pedig az is világosan látszik, hogy a Fidesz továbbra sem akar egyenjogúként tekinteni az LMBTQ+ közösség tagjaira.
  5. Támadása a független bíróság ellen. A közigazgatási bírósági rendszer egyik célja, hogy a hatalom számára kényes ügyekben számukra kedvező döntések szülessenek. A kormány egy olyan új bírósági rendszert hoz létre, amely lefokozza a Kúriát, és amelyet a Fideszhez hű bírákkal akarnak feltölteni.
  6. Támadás a gyülekezés szabadsága ellen. Miután a kormány olyan gumiszabályokat hoz, amelyek alapján szinte bármely tüntetést be tudnak tiltani a hatóságok, a gyülekezési- és szólásszabadság ellen is elemi támadást intézett a Fidesz.
  7. Támadás a munkavállalók ellen. A cafeteria-rendszer megnyirbálásával szemben a munkaadóknak és a munkáltatóknak is joggal vannak kifogásaik.
  8. Támadás a magyar kultúra szabadsága ellen. A Billy Eliot című méltán népszerű darab előadásainak számát azután csökkentették drasztikusan, hogy a kormányközeli Magyar idők homofób publicisztikát jelentett meg az Operaház előadásáról. A világszerte nagy sikernek örvendő színdarab azonban nem a homoszexualitásról szól, hanem arról, hogy merjünk küzdeni az álmainkért, bárhonnan is jöttünk. A kormánynak támogatnia kellett volna egy olyan művet, amely reményt adhat a hátrányos helyzetűeknek, ehelyett azonban lejárató kampányt indított a darab ellen.

Fodor Gábor a józsefvárosi időközi polgármester-választás eredményére is reagált sajtótájékoztatóján. Mint mondta, fontos, hogy egy jelölt mögött fel tudott sorakozni az ellenzék és a civil társadalom is, de a vereség megmutatta: nem szerencsés, ha például Budapesten az ellenzék nem pártszínekben indít jelöltet. A Liberálisok elnöke emellett drámainak nevezte a vasárnapi szavazáson tapasztalt rendkívül alacsony részvételi arányt, amely sokat elárul a magyar demokrácia jelenlegi állapotáról.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók