Belépek a Pártba
15 október
2018
HÍR
395 látogató

Nyissák meg az állami intézményeket a hajléktalanoknak!

Nyissák meg a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló épületeket a hajléktalanok számára a hideg idő beálltával! – ezt kezdeményezi párizsi mintára Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje. A hajléktalanok vegzálása és kriminalizálása helyett tisztességes ellátást követelnek a Liberálisok azoknak, akiknek nincs fedél a fejük felett.

A mától hatályos törvények szerint a hatóságok elvehetik és megsemmisíthetik a hajléktalanok magántulajdonát képző tárgyakat. A fideszes többség az alaptörvénybe emelte az embertelenséget: pénzbüntetéssel és munkával büntetik azokat a szerencsétleneket, akik elvesztették otthonukat és az utcára kényszerülnek. Miközben a fővárosban a hajléktalanok ellátására alkalmas, a nappali melegedőket is magába foglaló férőhelyek száma nem haladja meg a 3700-at, Budapesten akár 10 000-nél is többen tölthetik otthontalanul a napjaikat.

Hogyan várják el a hajléktalanoktól, hogy ne az utcán éljenek, ha nem biztosít számukra a kormány és az önkormányzat megfelelő mennyiségű és minőségű szálláshelyet? Ha az otthontalanoktól a hideg elleni védekezéshez szükséges tárgyakat is elkobozzák, az csak újabb tragédiákhoz fog vezetni. Évről évre több száz ember veszti életét kihűlés miatt Magyarországon. Pedig az önkormányzati és állami tulajdonban álló intézmények egy kis átalakítás után képesek lennének minden rászorulónak menedéket nyújtani. Arra kérjük a fővárost: lásson munkához még a hideg idő beállta előtt, hogy minden ember biztonságban tölthesse a telet!

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...

Videók

LiBERÁLiSOK