Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

15 október
2018
HÍR
292 látogató

Nyissák meg az állami intézményeket a hajléktalanoknak!

Nyissák meg a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló épületeket a hajléktalanok számára a hideg idő beálltával! – ezt kezdeményezi párizsi mintára Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje. A hajléktalanok vegzálása és kriminalizálása helyett tisztességes ellátást követelnek a Liberálisok azoknak, akiknek nincs fedél a fejük felett.

A mától hatályos törvények szerint a hatóságok elvehetik és megsemmisíthetik a hajléktalanok magántulajdonát képző tárgyakat. A fideszes többség az alaptörvénybe emelte az embertelenséget: pénzbüntetéssel és munkával büntetik azokat a szerencsétleneket, akik elvesztették otthonukat és az utcára kényszerülnek. Miközben a fővárosban a hajléktalanok ellátására alkalmas, a nappali melegedőket is magába foglaló férőhelyek száma nem haladja meg a 3700-at, Budapesten akár 10 000-nél is többen tölthetik otthontalanul a napjaikat.

Hogyan várják el a hajléktalanoktól, hogy ne az utcán éljenek, ha nem biztosít számukra a kormány és az önkormányzat megfelelő mennyiségű és minőségű szálláshelyet? Ha az otthontalanoktól a hideg elleni védekezéshez szükséges tárgyakat is elkobozzák, az csak újabb tragédiákhoz fog vezetni. Évről évre több száz ember veszti életét kihűlés miatt Magyarországon. Pedig az önkormányzati és állami tulajdonban álló intézmények egy kis átalakítás után képesek lennének minden rászorulónak menedéket nyújtani. Arra kérjük a fővárost: lásson munkához még a hideg idő beállta előtt, hogy minden ember biztonságban tölthesse a telet!

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók