Belépek a Pártba
09 november
2017
HÍR
771 látogató

5 pont, amiért a demokratikus ellenzék nem működhet együtt a Jobbikkal

A Magyar Liberális Párt elnökhelyettese öt pontban foglalta össze, hogy a demokraták miért nem működhetnek együtt a Jobbikkal.

Sermer Ádám csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, továbbra is az illiberális államot építő “szélsőséges kormány” leváltása és egy új, demokratikus kormány felállítása a cél, ehhez mindenkinek kompromisszumkészséget kell mutatnia, és a széles körű együttműködésben nem jelenthetnek akadályt a régi, személyek vagy pártok közötti konfliktusok. Az viszont elképzelhetetlen, hogy egy “szélsőjobbos párttal” szövetkezzenek annak érdekében, hogy leváltsanak egy “szélsőjobbos politikát folytató illiberális kormányt” – tette hozzá.

A Jobbik személyzeti politikáján keresztül folytatott értékrendvállalása továbbra is azt mutatja, hogy a “cukiságkampány” és a néppártosodás hazugság. A párt a korábbi menekültválságra embertelen, az EU alapértékeivel szembeforduló, szélsőséges választ adott; átfogó probléma az orosz befolyás jelenléte a “Jobbikon belül”, a “KGBéla-ügy” például a mai napig nem tisztázódott – sorolta a politikus.

Az elnökhelyettes kijelentette azt is, hogy a Jobbik és a kormány Soros György elleni retorikája “tökéletes összhangban van”. Sermer Ádám utolsó pontja az volt: a Jobbik orosz minta alapján hazaáruló ügynökszervezeteknek szeretné minősíttetni a neki nem tetsző civil szervezeteket.

MTI-információ

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK