Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

23 október
2018
HÍR
245 látogató

2018-ban meg kell védenünk azt, amiért ’56 hősei életüket áldozták

A Magyar Liberális Párt a Rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál emlékezett a 1956-os forradalomra. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke arról beszélt, hogy miközben 2018-ban „szégyenkeznünk kell az Orbán-kormány politikája miatt”, 1956-ban az egész világ hősként tekintett a szabadságért harcoló magyarokra. Ma egyedül az európai szélsőjobb tekint példaként a magyar kormányra – szögezte le. „A mérsékelt jobboldaliak, a baloldaliak, a zöldek és a liberálisok viszont joggal tartják egységesen elfogadhatatlannak és szégyenletesnek azt, ami ma Magyarországon történik.”

Az 1956-os forradalom nélkül a rendszerváltás sem jöhetett volna létre – mondta Fodor. 1956-ban és ’88-’89-ben is ugyanazért küzdöttek és harcoltak a magyarok: egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért – fűzte hozzá. Mi továbbra is hiszünk az emberi méltóságban, az európai integrációban, és a piacgazdaságban. És nem hiszünk az illiberális, gondoskodó államban – szögezte le.

Szerinte a liberális értékek sikerének bizonyítéka az, hogy a menekültek nem az illiberális államokat választják új otthonul. Nem Törökországba és Oroszországba mennének a menekültek, hanem a demokratikus, liberális nyugatra – hangsúlyozta. Az iszlám radikálisok pedig nem a kereszténység ellen, hanem a szabadságra, egyenjogúságra épülő, liberális értékeken alapuló nyugat ellen küzdenek. Fodor szerint a liberalizmus a menekültválság ellenére továbbra is a legerősebb és a legfontosabb értékrend Európában, és ez a jövőben sem fog változni. A mi felelősségünk, hogy megvédjük és megőrizzük ezeket az értékeket, amiért ’56 hősei és a ’89-es rendszerváltók harcoltak – mondta.

Fodor Gábor beszédében külön köszöntette az ünnepség díszvendégeit, az ’56-os forradalmár és elítélt Mécs Imrét és Pomogáts Bélát, valamint Kovács Erzsébetet, aki férjével, Kovács Kálmánnal egyik legfőbb támogatója volt a 301-es parcella méltó sírhellyé alakításának.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a saját szabadságunkért nekünk kell megküzdeni és megharcolni, ahogy ’56 hősei is tették. „Európa mi vagyunk, a mi felelősségünk, hogy Magyarország újra egy demokratikus, európai országgá váljon” – mondta. Az októberi forradalmárokhoz hasonlóan nekünk kell megharcolni a törvény előtti egyenlőségért, a sajtó szabadságáért, az egyenlő bánásmódért és a méltóságért – hangsúlyozta. Az 1956-os forradalom nem volt hiábavaló, ezt bizonyítja a rendszerváltás és az, hogy ma az európai közösség tagjaivá váltunk. A mai generációk feladata, hogy ’56 örökségét folytatva tovább küzdjenek egy szabad, európai és demokratikus Magyarországért.

A Magyar Liberális Párt rendezvényét élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/178415596423790/

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók