Belépek a Pártba
23 október
2018
HÍR
317 látogató

2018-ban meg kell védenünk azt, amiért ’56 hősei életüket áldozták

A Magyar Liberális Párt a Rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál emlékezett a 1956-os forradalomra. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke arról beszélt, hogy miközben 2018-ban „szégyenkeznünk kell az Orbán-kormány politikája miatt”, 1956-ban az egész világ hősként tekintett a szabadságért harcoló magyarokra. Ma egyedül az európai szélsőjobb tekint példaként a magyar kormányra – szögezte le. „A mérsékelt jobboldaliak, a baloldaliak, a zöldek és a liberálisok viszont joggal tartják egységesen elfogadhatatlannak és szégyenletesnek azt, ami ma Magyarországon történik.”

Az 1956-os forradalom nélkül a rendszerváltás sem jöhetett volna létre – mondta Fodor. 1956-ban és ’88-’89-ben is ugyanazért küzdöttek és harcoltak a magyarok: egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért – fűzte hozzá. Mi továbbra is hiszünk az emberi méltóságban, az európai integrációban, és a piacgazdaságban. És nem hiszünk az illiberális, gondoskodó államban – szögezte le.

Szerinte a liberális értékek sikerének bizonyítéka az, hogy a menekültek nem az illiberális államokat választják új otthonul. Nem Törökországba és Oroszországba mennének a menekültek, hanem a demokratikus, liberális nyugatra – hangsúlyozta. Az iszlám radikálisok pedig nem a kereszténység ellen, hanem a szabadságra, egyenjogúságra épülő, liberális értékeken alapuló nyugat ellen küzdenek. Fodor szerint a liberalizmus a menekültválság ellenére továbbra is a legerősebb és a legfontosabb értékrend Európában, és ez a jövőben sem fog változni. A mi felelősségünk, hogy megvédjük és megőrizzük ezeket az értékeket, amiért ’56 hősei és a ’89-es rendszerváltók harcoltak – mondta.

Fodor Gábor beszédében külön köszöntette az ünnepség díszvendégeit, az ’56-os forradalmár és elítélt Mécs Imrét és Pomogáts Bélát, valamint Kovács Erzsébetet, aki férjével, Kovács Kálmánnal egyik legfőbb támogatója volt a 301-es parcella méltó sírhellyé alakításának.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a saját szabadságunkért nekünk kell megküzdeni és megharcolni, ahogy ’56 hősei is tették. „Európa mi vagyunk, a mi felelősségünk, hogy Magyarország újra egy demokratikus, európai országgá váljon” – mondta. Az októberi forradalmárokhoz hasonlóan nekünk kell megharcolni a törvény előtti egyenlőségért, a sajtó szabadságáért, az egyenlő bánásmódért és a méltóságért – hangsúlyozta. Az 1956-os forradalom nem volt hiábavaló, ezt bizonyítja a rendszerváltás és az, hogy ma az európai közösség tagjaivá váltunk. A mai generációk feladata, hogy ’56 örökségét folytatva tovább küzdjenek egy szabad, európai és demokratikus Magyarországért.

A Magyar Liberális Párt rendezvényét élőben közvetítettük a Liberálisok Facebook-oldalán:

https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/178415596423790/

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
22 június 2016
HÍR
Szolidárisak vagyunk a béremelésükért küzdő önkormányzati dolgozókkal
A Magyar Liberális Párt szolidaritást vállal azokkal az önkormányzati dolgozókkal, akik ma munkabeszüntetéssel hívták fel a figyelmet a bérhelyzetükre.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.
22 április 2016
HÍR
Liberálisok a Föld napjára: A Fidesz politikájából hiányzik az előrelátás és a környezetvédelem
A Liberálisok szerint Magyarország számára szomorú ünnep a Föld napja. A Fidesz az elmúlt években háttérbe szorította a környezetvédelem ügyét, és több megbocsáthatatlan lépést is tett hazánk természeti értékeivel szemben...
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
08 június 2016
HÍR
Szent-Iványi István: Értelmetlen az osztrák-magyar adok-kapok
Az elmúlt napokban éles vita bontakozott ki a menekültek visszaküldéséről Ausztria és hazánk vezetői között.

Videók

LiBERÁLiSOK