Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

17 október
2017
HÍR
271 látogató

2017 a kijózanodás éve és nem a lázadásé

Orbán Viktor tavaly azt jósolta, hogy 2017 a lázadás éve lesz. De tévedett, ez a jóslata nagyon nem vált be. Az elmúlt egy év választásai nagyon nem igazolták azt a reménykedését, hogy minden soron következő választáson előretörnek vagy hatalomra jutnak a szélsőséges vagy Európa-ellenes erők. Ezzel szemben eddig minden fontos választáson mérsékelt erők szereztek többséget.
Orbán Viktor folyamatosan beszél a liberalizmus hanyatlásáról és válságáról, pedig jelenleg az Európai Unió 28 tagállamából nyolcban liberálisok adják a miniszterelnököt, de a centrista francia elnök Macron is kiáll a liberális értékrend mellett, és az EU legfontosabb tagállamában, Németországban éppen most kezdődnek koalíciós tárgyalások a német liberálisokkal.
Nem tagadható, hogy az elmúlt évek migrációs válsága több országában is kedvezőtlenül befolyásolta a politikai erőviszonyok alakulását, különösen Németországban és  Ausztriában, de a nagy populista áttörés ezekben az országokban sem történt meg.
A liberálisok álláspontja ma már a migrációs kérdésben általánosan elfogadott Európában. A liberálisok határozott különbséget tesznek a menekültek és a bevándorlók között, a valódi menekültek számára átmeneti menedéket kívánnak nyújtani addig, ameddig a helyzet a menekültek eredeti hazájában nem rendeződik, és utána vissza kell nekik oda térniük. A menedékkérelmek elbírálását az EU külső határain vagy azon kívül kívánják lefolytatni. Soha nem támogatták a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlást. Azt javasolják, hogy jöjjön létre egy korszerű, transzparens, világos kritériumokon alapuló bevándorláspolitika, mint amilyen Kanadában már évek óta bevált. Ez pontrendszer alapján méri fel a bevándorlást kérvényezők képességeit, tudását, készségeit, és ez alapján dönt a bevándorlás engedélyezéséről.
Mi, magyar liberálisok ezt az európai liberális álláspontot képviseljük itthon is a menekült- és bevándorláspolitikában.

Hozzászólás


26 július 2016
HÍR
Liberálisok: A Jobbik újra a radikalizálódás útjára lépett?
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.

Események

Videók