Belépek a Pártba
17 október
2017
HÍR
648 látogató

2017 a kijózanodás éve és nem a lázadásé

Orbán Viktor tavaly azt jósolta, hogy 2017 a lázadás éve lesz. De tévedett, ez a jóslata nagyon nem vált be. Az elmúlt egy év választásai nagyon nem igazolták azt a reménykedését, hogy minden soron következő választáson előretörnek vagy hatalomra jutnak a szélsőséges vagy Európa-ellenes erők. Ezzel szemben eddig minden fontos választáson mérsékelt erők szereztek többséget.
Orbán Viktor folyamatosan beszél a liberalizmus hanyatlásáról és válságáról, pedig jelenleg az Európai Unió 28 tagállamából nyolcban liberálisok adják a miniszterelnököt, de a centrista francia elnök Macron is kiáll a liberális értékrend mellett, és az EU legfontosabb tagállamában, Németországban éppen most kezdődnek koalíciós tárgyalások a német liberálisokkal.
Nem tagadható, hogy az elmúlt évek migrációs válsága több országában is kedvezőtlenül befolyásolta a politikai erőviszonyok alakulását, különösen Németországban és  Ausztriában, de a nagy populista áttörés ezekben az országokban sem történt meg.
A liberálisok álláspontja ma már a migrációs kérdésben általánosan elfogadott Európában. A liberálisok határozott különbséget tesznek a menekültek és a bevándorlók között, a valódi menekültek számára átmeneti menedéket kívánnak nyújtani addig, ameddig a helyzet a menekültek eredeti hazájában nem rendeződik, és utána vissza kell nekik oda térniük. A menedékkérelmek elbírálását az EU külső határain vagy azon kívül kívánják lefolytatni. Soha nem támogatták a korlátlan és ellenőrizetlen bevándorlást. Azt javasolják, hogy jöjjön létre egy korszerű, transzparens, világos kritériumokon alapuló bevándorláspolitika, mint amilyen Kanadában már évek óta bevált. Ez pontrendszer alapján méri fel a bevándorlást kérvényezők képességeit, tudását, készségeit, és ez alapján dönt a bevándorlás engedélyezéséről.
Mi, magyar liberálisok ezt az európai liberális álláspontot képviseljük itthon is a menekült- és bevándorláspolitikában.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK