Belépek a Pártba
05 január
2018
HÍR
467 látogató

2017 a botrányok éve volt a fővárosi cégeknél – Megbukott a Tarlós-féle vezetés

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke “2017 a botrányok éve volt a fővárosi cégeknél” tartott évértékelő sajtótájékoztatót a városvezetés legnagyobb hibáiról és botrányairól.

1. FKF-botrány: az FKF a korábbinál drágábban kötött biztosítást gépjárműveire a 2017-2019 közötti időszakra.
A botrányhalmozó Csontos János helyére a korábban álláshalmozó Nagy Lászlót nevezték ki, akinek például a Felügyelőbizottságban betöltött posztja összeférhetetlen volt más titulusaival. Ezen felül máig folyamatosak az erősen vitathatóak az FKF-nél a komoly, akár milliárdos károkat okozó közbeszerzések. Nagy Lászlónak az lett volna dolga, hogy kivizsgálja az elődje botrányait, nem az, hogy felpörgesse őket, a budapestiek pedig még mindig nem tudják, mi zajlik a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló egyik legnagyobb cégnél.

2. BKK-botrány: 2017 nyarán a BKK egy a feladatára teljesen alkalmatlan e-jegyrendszert indított el. Hiába figyelmezettek a szakemberek, a BKK a csapnivaló rendszert a vizes vb-re időzítve elindította. A BKK és a kivitelező T-Systems a rendőrökkel vitette el a rendszer hiányosságaira rámutató 18 éves jó szándékú diákot. Az ellene indult nyomozást ugyan megszüntették, a BKK azonban azóta sem kért bocsánatot a fiatalembertől. Az e-jegyrendszer újbóli kivitelezésére a BKK közbeszerzés nélkül szerződött le újra a T-Systemsszel, amely miatt a KDB 150 millió forintra büntette a BKK-t. A BKK rendszerének alkalmatlansága miatt kiszivárogtak a MOL Bubi felhasználók és más BKK ügyfelek személyes adatai. Dabóczi Kálmán ellen Tarlós olyan vizsgálatot kezdeményezett, amelyről a főpolgármester előre megmondta, hogy Dabóczi ártatlanságát bizonyítja majd. Dabóczi Kálmán a mai napig a BKK vezérigazgatója.

3. Fővárosi Közbeszerzési Kft.: A Fővárosi Közbeszerzési Kft.-t 2016-ban azért hozták létre, hogy lopjon. Az ügy semmi másról nem szólt, csak arról, hogy egy kormányközeli érdekcsoport rátegye a kezét az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési keretre. A közbeszerzések lényege, hogy a beruházások a lehető legolcsóbban valósuljanak meg, ehelyett a Közbeszerzési cég 2017-ben több száz milliárd forintos veszteséget termelt, pedig az önkormányzat még támogatja is. A közbeszerzések központosítását a fővárosi cégek a korrupciótól jogosan tartva elutasították, a főváros vezetése szerint is felesleges, de a létrehozását Tarlósék nem akadályozták meg. Azt mindig is tudtuk, hogy Tarlós Istvánnak köze sincs a városfejlesztéshez, de az elmúlt bő hét évben az is kiderült, hogy a városüzemeltetéshez sincs. A főpolgármester munkáját botrányos közbeszerzések, milliárdos károk, el nem végzett munkák, a közművállalatok katasztrofális állapota fémjelzi.

A Liberálisok felszólítják Tarlós Istvánt, hogy a Fővárosi Közgyűlés következő (januári) ülésére mutassa be a közművállalatok 2017. évi munkáját,számoljon be arról, mekkora kár érte a budapestieket a hozzá nem értő és korrupt vezetők miatt, nevezze meg a 2017-es budapesti közműbotrányok szakmai és politikai felelőseit és vázolja fel, milyen garanciákat vállal arra, hogy 2017 botrányai nem ismétlődnek meg a jövőben. Szabadai Viktor jövő héten egy javaslatcsomagot nyújt be a fővárosnak, illetve Tarlós Istvánnak, amelyben megfogalmazzuk, hogy a Magyar Liberális Párt szerint a városvezetés a jövőben hogyan kerülhetné el az elmúlt évben történtekhez hasonló botrányokat.

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK