Belépek a Pártba

Csatlakozz hozzánk, ha Te is azt szeretnéd, hogy a lakóhelyeddel kapcsolatos legfontosabb döntések helyben szülessenek meg! Most Te is tehetsz érte, hogy az önkormányzatok megerősödjenek, és jobban képviseljék a helyiek érdekeit. Ha úgy érzed, tudsz ránk időt szakítani, ha van kedved részt venni rendezvények szervezésében, akciók lebonyolításában, szórólapok terjesztésében, ha úgy gondolod, tudsz nekünk segíteni céljaink elérésében: csatlakozz hozzánk, légy az aktivistánk!

05 január
2018
HÍR
209 látogató

2017 a botrányok éve volt a fővárosi cégeknél – Megbukott a Tarlós-féle vezetés

Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke “2017 a botrányok éve volt a fővárosi cégeknél” tartott évértékelő sajtótájékoztatót a városvezetés legnagyobb hibáiról és botrányairól.

1. FKF-botrány: az FKF a korábbinál drágábban kötött biztosítást gépjárműveire a 2017-2019 közötti időszakra.
A botrányhalmozó Csontos János helyére a korábban álláshalmozó Nagy Lászlót nevezték ki, akinek például a Felügyelőbizottságban betöltött posztja összeférhetetlen volt más titulusaival. Ezen felül máig folyamatosak az erősen vitathatóak az FKF-nél a komoly, akár milliárdos károkat okozó közbeszerzések. Nagy Lászlónak az lett volna dolga, hogy kivizsgálja az elődje botrányait, nem az, hogy felpörgesse őket, a budapestiek pedig még mindig nem tudják, mi zajlik a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló egyik legnagyobb cégnél.

2. BKK-botrány: 2017 nyarán a BKK egy a feladatára teljesen alkalmatlan e-jegyrendszert indított el. Hiába figyelmezettek a szakemberek, a BKK a csapnivaló rendszert a vizes vb-re időzítve elindította. A BKK és a kivitelező T-Systems a rendőrökkel vitette el a rendszer hiányosságaira rámutató 18 éves jó szándékú diákot. Az ellene indult nyomozást ugyan megszüntették, a BKK azonban azóta sem kért bocsánatot a fiatalembertől. Az e-jegyrendszer újbóli kivitelezésére a BKK közbeszerzés nélkül szerződött le újra a T-Systemsszel, amely miatt a KDB 150 millió forintra büntette a BKK-t. A BKK rendszerének alkalmatlansága miatt kiszivárogtak a MOL Bubi felhasználók és más BKK ügyfelek személyes adatai. Dabóczi Kálmán ellen Tarlós olyan vizsgálatot kezdeményezett, amelyről a főpolgármester előre megmondta, hogy Dabóczi ártatlanságát bizonyítja majd. Dabóczi Kálmán a mai napig a BKK vezérigazgatója.

3. Fővárosi Közbeszerzési Kft.: A Fővárosi Közbeszerzési Kft.-t 2016-ban azért hozták létre, hogy lopjon. Az ügy semmi másról nem szólt, csak arról, hogy egy kormányközeli érdekcsoport rátegye a kezét az évi 300 milliárd forintos fővárosi közbeszerzési keretre. A közbeszerzések lényege, hogy a beruházások a lehető legolcsóbban valósuljanak meg, ehelyett a Közbeszerzési cég 2017-ben több száz milliárd forintos veszteséget termelt, pedig az önkormányzat még támogatja is. A közbeszerzések központosítását a fővárosi cégek a korrupciótól jogosan tartva elutasították, a főváros vezetése szerint is felesleges, de a létrehozását Tarlósék nem akadályozták meg. Azt mindig is tudtuk, hogy Tarlós Istvánnak köze sincs a városfejlesztéshez, de az elmúlt bő hét évben az is kiderült, hogy a városüzemeltetéshez sincs. A főpolgármester munkáját botrányos közbeszerzések, milliárdos károk, el nem végzett munkák, a közművállalatok katasztrofális állapota fémjelzi.

A Liberálisok felszólítják Tarlós Istvánt, hogy a Fővárosi Közgyűlés következő (januári) ülésére mutassa be a közművállalatok 2017. évi munkáját,számoljon be arról, mekkora kár érte a budapestieket a hozzá nem értő és korrupt vezetők miatt, nevezze meg a 2017-es budapesti közműbotrányok szakmai és politikai felelőseit és vázolja fel, milyen garanciákat vállal arra, hogy 2017 botrányai nem ismétlődnek meg a jövőben. Szabadai Viktor jövő héten egy javaslatcsomagot nyújt be a fővárosnak, illetve Tarlós Istvánnak, amelyben megfogalmazzuk, hogy a Magyar Liberális Párt szerint a városvezetés a jövőben hogyan kerülhetné el az elmúlt évben történtekhez hasonló botrányokat.

Hozzászólás


01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
13 augusztus 2016
HÍR
A Liberálisok aktív részvételre buzdítják az ellenzéki szavazókat
A Liberálisok arra kérik az európai értékek iránt elkötelezett szavazókat, hogy ne kockáztassák hazánk uniós tagságát tétlenséggel. Aktív részvételükkel járuljanak hozzá, hogy Magyarország továbbra is az unió tagja maradhasson.
13 július 2016
HÍR
Liberálisok: Magyarország veszít az UBER távozásával
A Liberálisok csalódottan fogadják az Uber döntését, mely szerint felfüggesztik tevékenységüket Magyarországon. Ugyanakkor megértjük a cég vezetését, hiszen nem volt semmiféle valós kormányzati szándék a megegyezésre.
29 június 2016
HÍR
Sem Volner, sem mások szabadságjoga nem lehet politikai játékszer
A Liberálisok elítélnek minden személyiségi és alkotmányos jog elleni cselekményt, történjen az bárkivel, legyen annak elszenvedője egy egyszerű állampolgár, vagy egy országgyűlési képviselő.
19 április 2016
HÍR
Európa menekültpolitikája áll a Liberálisok brüsszeli tárgyalássorozatának középpontjában
Brüsszelben tárgyal ma az ALDE vezető tisztségviselőivel Fodor Gábor pártelnök és Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője. A tárgyalások középpontjában az EU menekültpolitikája áll.

Események

Videók