Belépek a Pártba
11 április
2017
HÍR
693 látogató

13 milliárdos hazudozás a Terror Házában – meggyalázott ’56-os emlékév

A Liberálisok már korábban is tiltakoztak Schmidt Mária felbukkanása ellen az ’56-os emlékév kormánybiztosává történt kinevezésekor, hiszen a korábbi tapasztalatok alapján garantálható volt a botrány, az átláthatatlanság és a történelemhamisítás.

Schmidt Mária utolsó hasznos közéleti tevékenysége az volt, amikor tíz évvel ezelőtt többek között Áder Jánossal is szövetkezve megpróbálták kiszorítani Orbán Viktort a politika élvonalából. Ha törekvéseik akkor sikerrel jártak volna, ma egy élhetőbb, demokratikusabb és európai orientáltságú Magyarországon élnénk, ám miután elbuktak, mindketten hűségesküt tettek Orbánnak.

Az Eörsi István által találóan csak történelemhamisításra szakosodott üzletasszonyként aposztrofált Schmidt Máriának nem ez az első botránysorozata, hiszen hasonló káoszt, elszámolatlanságot valamint durva és rosszízű kudarcokat hagyott maga után a Sorsok Háza projektnél is.

Schmidt Mária az ’56-os emlékévet hazudozással kezdte és hazudozással is zárta. Előbb az emlékév hivatalos daláról derült ki, hogy nem egy frissen írott műről van szó, hanem mindössze egy miami sportcsapat indulójának újrahasznosításáról, tegnap pedig az 56-os Intézet jelentéséből lett világos: nem Dózsa László (ahogy Schmidt Mária állította) hanem Pruck Pál szerepel az emlékév által felhasznált fotón. Ez a kép még ma is ott díszeleg a Nagy Lajos király útjának egyik házfalán a hamis „Dózsa László” felirattal.

Schmidt Máriának első lépésben azonnal bocsánatot kell kérnie Pruck Pál családjától, akiket hazugsággal vádolt, majd pedig az emlékév során elszórt 13 és fél milliárd forint minden fillérével nyilvánosan el kell számolnia. Többek között azzal a sok tízmillió forinttal, amelyet a már említett dal elkészítésére szórtak el állítólag, miközben minden érintett úgy nyilatkozott, hogy ingyen végezte a munkát.

A Terror Háza főigazgatója nem először keveredik hazudozásba, a tényeket ugyanis bármikor képes átírni aktuális politikai és üzleti érdekei szerint. Így tett magával az 1956-os emlékévvel is, amelynek tartalma is hazug volt, mert kiírták belőle azokat a szereplőket, akik Orbán Viktornak és Schmidt Máriának nem tetszettek.  A Liberálisok felszólítják Magyarország kormányát, hogy nyilvánosan számoltassa el a főigazgató asszonyt az emlékév kapcsán az utolsó fillérig, és mindaddig ne adjon neki további megbízásokat, sőt, minden folyamatban lévő kifizetést függesszen fel!

 

Hozzászólás


Események

Népszerű posztok

02 október 2020
HÍR
Freedom, opportunity, prosperity: the Liberal vision for the future of Europe
01 október 2018
HÍR
Korrupció gyanújának árnyéka vetül a hernádi sportpályára
25 október 2019
HÍR
Szabadai Viktor benyújtja a taxizásról szóló javaslatait a Karácsony-féle városvezetésnek
19 november 2015
HÍR
Mától tagjai vagyunk az Európai Liberálisok és Demokraták Szövetségének!
30 május 2016
HÍR
A szélsőségek előretörését hozza, ha a mérsékelt erőknek nincs válaszuk a szociális, gazdasági kihívásokra
A Magyar Liberális Párt üdvözli az osztrák szövetségi elnökválasztás végeredményét, miszerint szoros küzdelemben, de egyértelműen Alexander Van der Bellen független jelölt győzött Norbert Hofer, a szélsőjobboldali FPŐ jelöltjével szemben.
02 április 2020
HÍR
Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején
30 május 2020
HÍR
Szabadai Viktor: Tarlós bűne a Lánchíd állapota – A bukott főpolgármester milliókat kap a budapesti vezetés támadásáért
25 június 2016
HÍR
Veszélyben a magyar szabadság
A magyar szabadság napján azt követeljük, hogy a kormány haladéktalanul vonja vissza a kvótanépszavazás tervét, de ha erre nem hajlandó, akkor a referendumon az IGEN szavazattal az unió egysége, hazánk uniós tagsága mellett kell kiállni.
30 június 2016
HÍR
Farkas Flóriánnak vállalnia kell tettei következményeit
Farkas Flórián tevékenységét nem egyszerűen botrányok kísérik, hanem köztörvényes bűncselekmények gyanúja.

Videók

LiBERÁLiSOK